parlagfű


Féljen és rettegjen minden parlagfű! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Féljen és rettegjen minden parlagfű!

Féljen és rettegjen minden parlagfű!

Gondoljunk allergiás honfitársainkra, és gyomláljuk, irtsuk, szaggassuk, tépjük, kaszáljuk a kertekben tomboló parlagfüvet. A kismarosi közterület-felügyelet tapasztalatai szerint a falu rétjein, mezőin jelentős mennyiségű parlagfű található, így például a Svájci-földek is erősen fertőzött. A virágzás előtti kaszálás a terület tulajdonosának felelőssége, kérünk tehát tisztelettel minden kismarosit, hogy amennyiben parlagfű jelenlétét észleli, ne habozzon, vágjon.

Kötelező a parlagfű-mentesítés! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kötelező a parlagfű-mentesítés!

Kötelező a parlagfű-mentesítés!

Pest Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztályának felhívása     Budapest, 2015. július 23. – A Földművelésügyi Minisztérium rendelkezése alapján 2015. augusztus 10-11-én Pest megye teljes területét érintően légi (helikopteres) parlagfű felderítésre kerül sor. A felderítés célja, hogy a megyében található valamennyi parlagfűvel fertőzött termőföldterületet felmérjék a hatóságok annak érdekében, hogy megakadályozható legyen a növény súlyosan allergén … Folytatás

Felhívás a parlagfű elleni védekezésre! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Felhívás a parlagfű elleni védekezésre!

Felhívás a parlagfű elleni védekezésre!

Június 30-tól kezdődően a Földhivatal ellenőrzi a parlagfű mentesítés megvalósítását a települési földterületeken. A felhívás részletei erre a linkre kattintva olvashatóak.