Mi történt vasárnap délelőtt a kismarosi biciklisút mentén?

0
625
A Civilek Kismarosért összefogás vasárnapi projektje a kerékpárút melletti falfestmény felújítása volt, ahová több, mint 10 lelkes önkéntes érkezett a délelőtt folyamán.
A megelőző napokban néhányan a civilek közül már lemosták, leglettelték a falat, hogy a nagy napon már valóban csak a festéssel kelljen foglalkozni.

 

A reggeli kedvező, kissé borús időjárás után nem maradt el a napok óta tartó nyári kánikula hangulat, ami megnehezítette ugyan a munkálatokat, de nem szegte kedvét a jelenlévőknek, a legkitartóbbak fél4-ig mázolták Kismaros „térképét”.

 

A közös munka igazán jó hangulatban telt, valódi közösségépítés volt ez, az értékteremtés mellett.

 

A fal még ugyan nem készült el teljesen, de a napokban folytatódnak az apróbb javítások, aki szeretne ehhez a feladathoz csatlakozni, vagy támogatni ezt, vagy akár a szervezet következő programjait, itt tudja felvenni a kapcsolatot az alapítókkal:
https://www.facebook.com/groups/1050350186192632
Ez a projekt egyébként már a harmadik szerveződése volt a civileknek, egy Duna-parti szemétszedés, és egy közösségépítő bográcsozásuk volt már a közelmúltban.

Köszönet illeti az esemény létrejöttéért elsősorban a Civilek Kismarosért összefogást, illetve Kismaros Község Önkormányzatát, az Öreg Morgó Éttermet a pizzaebédért, a Patak Vendéglőt, és a Jóllak6 Büfét a támogatásért. 

 

Fotó: Makáry István és Fridrik Klaudia Bernadett
Szöveg: Fridrik Klaudia Bernadett