„A befektetett edzés mindig megtérül” – tapasztalatszerzésen a Torony SE

0
821

Fél éves páros vizsga

Az idei évtől a tanév felénél a gyerekeknek páros gyakorlatokból kell vizsgát tenniük, ami sikeres teljesítés esetén belépőt jelent számukra az év végi öv vizsgára.

Többek sikerrel zártak, akiknek elsőre sikertelen volt a vizsga, később a hibák javítása után rendben lezárult.

Célunk félévkor nem a sikertelen vizsgák gyűjtése, hanem az ellenőrzés. Ezt mind edzői és tanítvány szempontból fontos momentum, ami képet ad a továbbhaladáshoz.

Első felkészítő versenyünk

A versenyzők számára jó tükröt ad a szezon első versenye. Ezeken a megmérettetésen keressük a hiányos mozdulatokat és azok javítását. Továbbá fontos magunkban megerősíteni azokat a technikákat amikkel győzni tudunk.

Hosszú távú célunk az idei Európa Kupára való kvalifikálás.

Március 14-én lesz az első pontszerző versenyünk.

Eredmények:

Sasvári András Tamás 10-11 év, Kata, I. helyezett, Németh Csaba Dengizik kezdő, u14, Kata, I. helyezett. Mindkét fiú az edzésen való munkáját a tatamira helyezte.

Németh Bálint Kadosa 10-11 év, kumite, III. helyezett. Kadosa kezdőként profi küzdeni akarással felvértezve mutatkozott meg a tatamin.

Kovács Gergely u14 haladó, Kata, III. helyezett, Prétor Máté Csaba  felnőtt kumite, III. helyezett. Máté hatalmas mérkőzésen vett részt a felnőtt kategóriában.

Közös edzés a fejlődésért 

A hétvége is új tapasztalat szerzéssel telt.

Rendszerességgel hozunk létre közös edzéseket a Piramis Sportegyesülettel. Most a Wado SE karatékai is csatlakoztak hozzánk. Köszönjük edzőjüknek Oroszki Mihálynak a remek edzést.

A napunk röviden: bemelegítés követően két csoportban folytattuk, a 7-9 éveseknek én tartottam technikai blokkot, a nagyoknak Misi. Ezután közösen vettük át a megelőzést.

Ebéd után egy autogén tréning volt, ezt követően edzőmérkőzések zajlottak és az igazán szorgalmasak a formagyakorlatok technikáját is időt nem kímélve fejlesztették. Nagyon jó hangulatban telt az egész edzés. Örülök, hogy többen eljöttek.

Fejlődni csapatban lehet, új embereket megismerve, új tapasztalatokat szerezve.

Tatami team

Sikeresen zártuk a reggelt a szombati Hungarian Tatami Team Cup karateversenyen.
Kovács Gergely a 12 évesek között, KATA versenyszámban a dobogó tetejére állhatott.
Gergő klubunkban elsőként érte el, hogy egy rangos nemzetközi versenyen formagyakorlatban ekkora sikert értünk el.

Este a junior fiúkkal folytattuk a versenyt. Prétor Máté Csaba kategóriájában 4. Helyen végzett, egy győztes és egy döntetlen mérkőzéssel. Nagyon szépen küzdött hozta a mezőny szintjét. Keserű Gergely Mártonnak ez volt a szezon első versenye nála felmérjük a hiányosságokat és erősségeket. Ezek javításán fogunk dolgozni a következő versenyig.

Klubunk 21. lett 76 csapatból, ami nagyon szép teljesítmény kis klub létére 3 versenyzővel. A versenyre 13 országból érkeztek 760 versenyzővel. Gratulálok a 3 fiú kitartásához.

„A befektetett edzés mindig megtérül!”

Kelemen Ákos