A karácsonyi sütögetésről…

0
325

 

December 2-án délután nagymamák és unokák gyűltek össze egy kis önkéntes munkára a művelődési házba.
Karácsonyi hangulatot varázsoltunk, hiszen 32 db stollent sütöttünk meg, és bedolgoztunk 5 adag kekszet. Minden olyan rászoruló kaphat majd belőle, akinek nincs lehetősége házi süteményhez jutni, még ezen az ünnepen sem.

Jól jött a nagyszülői segítség – a két Piroska, Melitta, Gabi és Ili – rutinos háziasszonyok, nemkülönben a két fiatalasszony, Tamara és Ráhel is. A főzőcske-táborok fő mozgatórugója –  Margó – ismét jeleskedett; ráadásul az alapanyagok kimérését is profi módon intézte.

Minden logisztikai feladat is sikerült, a sütemények nyersen és megsülve, sőt az alapanyagok is  a megfelelő időben a megfelelő helyre kerültek. Ebben nagy segítség volt Vali és Kinga.

Nagyon köszönöm a közreműködést, a gyerekeknek is: Eszternek, Julcsinak, Barnabásnak, Borikának, Nórinak, Pankának és Máténak, akik igazán kivették a részüket a munkából.

Nem feledkezhetünk meg  arról a néhány kismarosi emberről sem, akik összedobták a pénzt a nyersanyagokra, vagy nagylelkűen és szerényen a háttérből, egyéb módon támogatták a programot.
Köszönjük a művelődési háznak a helyet és a remek tűzhelyet.

Egy szó mint száz: jó érzés volt együtt lenni ezen a szombat délutánon. Örülök, hogy van meg energiánk ilyen délutánok lebonyolításához, és nagyon remélem, hogy megfelelő példával szolgáltunk  az unokáink előtt.
Hagytuk magunkat kísérteni a jóra, nemcsak másokért, hanem a saját lelki békénkért is.

Örömteli várakozást kíván minden kedves Olvasónak az esemény szervezője:
Végvári Györgyi