A kismarosi Arany János versfaragó tábor az ESTV-ben

0
1116

Június 25-től 29-ig vehettek részt a Csörsz Katalin drámapedagógus és Szakolczay Lajos irodalomtörténész vezette Arany János versfaragó tábor színes programjain azok a gyerekek, akik valamiféle költői és/vagy írói ambíciót éreznek magukban. 

Az öt nap rövid távon tárgyiasult végeredménye egy, a gyerekek által alkotott műveket összefoglaló kis kötet lett, amelyhez ezúton is gratulálunk. A tábor keretében a résztvevőknek lehetőségük nyílt a Dunakanyar néhány kortárs írójával és költőjével találkozni, így például a Börzsönyligeten élő Győrffy Ákossal vagy a kismarosi Vilcsek Gyula Általános Iskolában tanító Rusvay Balázzsal, de Marosvölgyi Gergellyel, Makáry Sebestyénnel, valamint Mirtse Zsuzsával szintén. Az irodalom mellett a képzőművészet is helyet kapott a héten: az alkotóműhelyt Győrffy-Kovács Adrienn vezette. A pénteki záróprogramon az elkészült alkotások bemutatásra kerültek a nagyközönség előtt. A 2015-ös Írjuk együtt című mese- és novellaíró pályázatra érkezett művekből összeállított kötet végre nyomtatott formában is megjelent, ezeknek az átadása szintén a rendezvény keretein belül zajlott. Szombaton még egy budapesti tanulmányi kirándulás várta a legkíváncsibbakat, a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János kiállítása.

Külön köszönet Csadó Klaudiának és Végvári Györgyinek.

Az Arany János versfaragó táborról a váci televízió is beszámolt, ezt ide kattintva tekinthetjük meg.

Végül néhány életkép:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”479″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”50″ number_of_columns=”6″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/home/elnimusz/public_html/www/kismarosikikialto/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]