A március 15-i megemlékezésről

0
302

Csendes koszorúzással kezdődött ebben az évben a múltidézés a Vilcsek-háznál.
Mint mindig, most is koszorúkat helyezett el az Oktatásfejlesztési Alapítvány, a Vilcsek Gyula Általános Iskola, és a Vilcsek Gyula Alapítvány.

Rövid beszédet mondott Zelei Zsolt, a Vilcsek Gyula Alapítvány elnöke, melyben megemlékezett a napokban elhunyt Wilczek-Nagy Leventéről.

Az iskolai ünnepség műsorában a felső tagozat szinte minden évfolyamából szerepeltek, s Bódis Ágnes tanárnő rendezésében ismét egy rendkívüli előadást láthattunk. Köszönet érte!
A vastaps, majd Neubauer Rudolf polgármester úr diákokhoz intézett szavai után, a Vilcsek-díj átadása következett.

Fotó: Fridrik Klaudia Bernadett

2024-ben ezt Beja Janka nyerte el, aki a nyolc év alatt, a kitűnő tanulmányi eredménye mellett kiemelkedő közösségi munkát végzett. Szívből gratulálunk neki!

Beja Janka, az idei díjazott – Fotó: Fridrik Klaudia Bernadett

Méltó visszatekintés volt ez mindazokra, akikre és amikre emlékeznünk kell.

Csák János a nemzeti ünnep alkalmából állami elismeréseket adott át. A miniszter összesen hetvenkét állami kitüntetést adott át; a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét tizennégyen, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét harmincnégyen, az érdemes művész kitüntetést tizenöten, a kiváló művész elismerést hatan, a Magyarország Babérkoszorúját pedig hárman kapták meg.

Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült PHILIPP FRIGYES Kós Károly-díjas építész, címzetes egyetemi docens, a Pest Vármegyei Építész Kamara elnöke, Kismaros főépítésze, Vác, Hatvan és Esztergom volt főépítésze, az Országos Főépítészi Kollégium volt elnöke.

Philipp Frigyes – Fotó: Aradi Szilveszter

Magyarország Babérkoszorúja díjban részesült GYŐRFFY ÁKOS József Attila-díjas költő, esszéíró, a Magyar Írószövetség Választmányának tagja, Kismaros díszpolgára.

Győrffy Ákos – Fotó: Aradi Szilveszter

 

Fotó és szöveg: Fridrik Klaudia Bernadett