Adventi gyertyagyújtások

0
967

„Adventben, a várakozás idején várjuk a születendő gyermeket. Nagyon szép, ahogy egy családban mondják: gyermeket várnak. Egy gyermek azonban csak ott születhet meg, ahol várják!

Jézus ebben az adventben a mi szívünkben szeretne megszületni. Ő nélküle a karácsony giccs, eltorzítása a lényegnek. Az adventet és a karácsonyt nem az ember találta ki, s éppen ezért nem lehet Jézus nélkül beszélni róla.

Ebben az időszakban csónakba száll a tenger, az Isten Fia eljön közénk, felkínálva szeretetét az ember számára. Mikor ezt megsejtjük, kilépünk a telítettség emelkedett állapotából. Valaki hozzánk simul a betlehemi éjszakában és szegény rongyos kis tarisznyájából szeretetének morzsáit kínálja fel nékünk. Ekkor kiesünk a nagyság szerepéből, s meglepődünk az előttünk esdeklő Isten meglepő tettétől. Többé már nem tündöklünk a szeretet ingyen konyhájának konyhafőnöki szerepében.

A betlehemi éjszakában felkínált szeretetet elfogadhatom, vagy visszautasíthatom, de ahogy Angelus Silezius mondja: „Jézus ezerszer is megszülethetne a földön, mit sem használna neked, ha a te szívedben nem születne meg”.”

István atya gondolatai

Az első gyertyát Bognár Noémi, a Művelődési Ház vezetője gyújtotta meg.

A második gyertyagyújtás, a Kis Morgó óvoda gyerkőceinek közreműködésével történt.

A harmadik gyertyagyújtáson a Vilcsek Gyula Általános Iskola diákjai működtek közre.

24-én, hétfőn szeretettel várunk mindenkit az utolsó gyertya gyújtásra!

Fotók: Csadó Klaudia