Rendhagyó módon indult a gyereknap Kismaroson, ugyanis a merészebbek már pénteken este túrázni indulhattak, Czilik Ede vezetésével. Majdnem száz ember, egészen kicsik és sok felnőtt is este nyolc után indultak az iskola elől, hogy a Hegyalja utcai erdei ösvényen elindulva a Kalló hegyén keresztül a Csattogó-völgy melletti úton visszabandukolva megjárják az erdőt és a hegyet.

Szombaton reggel azonban aggodalomra adott okot, hogy esőre ébredtünk. Az időjárás viszont igazán kegyes volt hozzánk, mert a zivatar épp a kellő időben adta fel, és a program kezdetére kisütött a nap is, hogy minden tökéletesen indulhasson. A bölcsődében tízkor zenebölcsi kezdődött. Az új intézményben most először gyűltek össze gyerekek is, hogy Géczi Dorottya dalai mellett ismerkedjenek az épülettel. A bölcsinyitogatón a polgármester, Neubauer Rudolf arról beszélt, hogy az önkormányzat Kismaroson minden nap a gyerekekért dolgozik, az óvoda és a bölcsőde után hamarosan az iskola is teljesen megújul Kismaroson.

 

11 órakor, a polgármesteri köszöntő és a Hertel Szilvi vezette óvodás néptánccsoport megnyitó tánca után elindultak a programok, a pályán focizhattak a gyerekek Csillag Jancsi bácsi vezényletével, a suli előtt bicikliverseny vette kezdetét a Váci Rendőrkapitányság segítségével, lehetett lovagolni, sakkozni, íjászkodni, arcot festetni, ugrálóvárazni, bikarodeózni, volt hot-dog, zsíros kenyér, vattacukor, palacsinta, fagyi, sőt, az iskola udvarán is jobbnál-jobb ételek közt lehetett válogatni, szóval minden, ami egy kiváló gyereknaphoz szükséges. Később előkerültek a buborékfocik, amit a vállalkozó szelleműbb gyerekek kipróbálhattak, a Kismarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatót tartott (aki nem vigyázott, tényleg elázhatott :)), valamint a sportosabb érdeklődők trambulinra pattanhattak, és Cseh Angéla vezetésével egy igazi World Jumping edzésbe kóstolhattak bele.

A napot este héttől egy retro disco zárta,  DJ Balage jóvoltából, aki egész egész nap szolgáltatta a zenét a csarnok környékén.

Köszönjük a szervezést a gyerekek nevében a Kis Morgó Óvoda és a Vilcsek Gyula Általános Iskola munkatársainak és az intézmények Szülői Szervezetének!

 

 

Csadó Klaudia