Áprilistól indul a zöldhulladék szállítás Kismaroson

1
1287

A Zöld Híd tájékoztatása szerint 2017 április 3-tól (hétfő) szállítják el a zöldhulladékot Kismarosról, kéthetente, a tavaly megszokott módon.

Az ingatlantulajdonosok zöldhulladék gyűjtő zsákokat vehetnek igénybe, kisebb mennyiségű (pl: fűvágás, kiskert ápolás) komposztálható zöldhulladékaik átadására.
Egy szállítási nap alkalmával maximum 10 db zöldhulladékot tartalmazó zsák helyezhető ki ingatlanonként! A zsák űrtartalma 120 liter, melyben gyűjthetőek: fűfélék, fás és lágyszárú kerti növények és azok részei, cserjék, bokrok és fák levelei, gallyak, ágak (max. 60 mm). A zsákban nem gyűjthető: másodlagos kötőanyaggal kevert faforgácslapok (OSB, bútorlap), a nem fa, vagy egyéb nem szerves anyag származékából gyártott bútorlapok, a műanyag származékot tartalmazó fapótló anyagok. A gyűjtőzsák 50 Ft-ba kerül darabonként, a Liget utcai Stedra boltban kapható.

Ha egy ingatlanon egyedi esetben, vagy az ingatlan jellege miatt (pl: idős, vagy nagyra nőtt fa kivágása, nagy mennyiségű sövény fiatalítása) nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik, az ingatlan tulajdonosa díj ellenében önálló, a közszolgáltatás körébe nem tartozó szállítást rendelhet meg a közszolgáltatótól (konténeres szállítást), vagy beszállíthatja a Kerepes, Ökörtelek-völgyi komposztáló telepre.

avarzsak

 

 

1 hozzászólás

Comments are closed.