Átadták a megújult óvodát

0
1130
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ünnepélyes keretek között adták át a kibővített és korszerűsített Kis Morgó Óvodát december 16-án. Az átadón megjelent Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Kismaros polgármestere és a képviselő-testület több tagja, Gáspár István atya, a község lelkipásztora, az épületet tervezői, Wiesner György és Szalai Dávid, valamint az óvoda és a kismarosi iskola vezetője is.

Hollik István országgyűlési képviselő a beszédében kiemelte, hogy ritka az olyan kistelepülés mint Kismaros, ahol nem a gyerekhiány okoz gondot, hanem éppenséggel bővíteni kell az óvodát. A politikus sok ilyen fontos alkalmat kívánt még a településnek.

Neubauer Rudolf polgármester szerint régóta várt pillanat ez. Mint mondta, az elmúlt tíz évben folyamatosan voltak próbálkozások az óvoda férőhelyeinek bővítésére, de igazán egyik sem sikerült. A mostani munkát mindenkinek megköszönte a tervezőtől a kivitelezőn és az intézmény türelmes dolgozóin át a gyerekeknek is. Mint mondta, az óvoda bővülése előrevetíti Kismaros általános iskolájának bővítését is. Hozzátette, hogy a legkisebbekért végzett munka mellett azokra is gondolnak, akik segítségre szorulnak, számukra pedig idősek napközi otthonát kívánnak kialakítani.

Wiesner Éva óvodavezető beszédében azt hangsúlyozta, hogy a növekvő gyereklétszám a település fejlődését mutatja. Az óvodavezetőnek gratulált a Vilcsek Gyula Általános Iskola igazgatónője, Nyúli Edina és a nemzetiségi nevelés kapcsán a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Erdővölgyi Emilné Zachinger Melitta is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A jelképes szalagot Neubauer Rudolf polgármester, Hollik István országgyűlési képviselő és Gáspár István atya vágták át.

A óvoda épülete a felújításnak és a bővítésnek köszönhetően teljesen megváltozott. Új nyílászárók és vizesblokkok épültek, megújult a teljes fűtési rendszer, az elektromos hálózat és a villámvédelem. Az épület külső hőszigetelést kapott és kívül-belül újrafestették, korszerű, a szigorú szabályoknak megfelelő konyha, és személyzeti helyiségek létesültek, riasztó és tűzjelző, valamint internethálózat épült ki és az akadálymentesítés is megtörtént.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A Rajzos Csiga csoport ünnepi műsora