A Művelődési Ház bezárását követően azonnal megkezdtük az online edzésekre való kapcsolódást. Ahogy a tavalyi tanévben, úgy most is folyamatosan lesznek edzések. Az online edzések nem helyettesítik a rendes körülmények között történő testmozgást. Azonban nem csak hátrányai vannak, ennek a fajta edzésmódszernek. A gyerekek kénytelenek figyelni, ha fejlődni haladni szeretnének és a feladatokat önerőből kell megoldani.

Interaktív feladatokat tudok adni és videókat vetíteni. A szülők is be tudnak állni és együtt mozogni vagy megnézni, hogy a gyermek mit csinál edzésen – igaz ez csak töredéke a rendes munkánknak.

Igyekszem úgy megtartani az edzéseket, hogy kis helyen is elférjen mindenki, ezért sajnos korlátozódik a tananyag. Szerencsére így is maradt bőven lehetőség.

Tavasszal megrendeztünk egy három fordulós Videó Bajnokságot. A vártnál jobban sikerült az utolsó fordulóban már 91 nevezés érkezett. A bajnokság első három helyezettje kategóriánkként kupát kapott. Ezeknek a megmérettetéseknek nincs nevezési díja. Ezzel igyekeztünk támogatni a karatékáinkat.

Ez most sem lesz másképp, hisz célom, hogy a nehéz időkben is fenn tudjam a tartani a motivációt. Novemberben rendezünk egy, egy fordulós évzáró bajnokságot. Az idősebb tanítványok bíráskodnak, így a közösségi munka óraszámát is tudják növelni és közben szakmailag fejlődni.

Minden évben rendezünk mikulás ünnepséget, sajnos ez idén elmarad, de a rajzverseny nem. Több korosztályban küldhetnek a fiatalabb karatékák rajzokat, melyekre nyílt szavazást indítok a kismarosi karatecsapat hivatalos facebook oldalán. Idén a győztesek díját házhoz viszi a Mikulás.

Kívánunk mindenkinek sok sikert és kitartást az elkövetkezendő időszakra!

Kelemen Ákos