Az idén először tartotta közösen Mihály-napi vásárát az iskola és az óvoda

0
1790

Az elmúlt időszak jelentős sikereként könyvelhető el, hogy az idén első ízben közösen tartotta  a Vilcsek Gyula Általános Iskola és a Kis Morgó Óvoda hagyományos Mihály-napi vásárát és betakarítási ünnepét.

A rendezvény elsősorban arra hivatott, hogy felelevenítsük a Mihály naphoz fűződő néphagyományokat. Szeptember 21-én szombaton ez teljesült is, emellett vásári forgatagban szintén része lehetett annak, aki a rendezvényre látogatott.

Az idei vásáron azonban nemcsak portékával lettek gazdagabbak a résztvevők: a két intézmény példaértékű összefogása egy jó hangulatú, tartalmas és vidám falunapot teremtett, ahol újfent kiderült, a barátságos hangnem a legfontosabb hagyomány.

Az ünnepélyes megnyitót követően a Kismaros Táncegyüttes varázsolta el a közönséget, majd a Ládafia Bábszínház invitálta előadására a lurkókat. A Marus Hagyományőrző Tánccsoportot a Dvorák Patka Színház követte a parketten, a sort végül a Kobzos Együttes gyerektáncháza zárta. A nap folyamán arcfestés, népi játékok, körhinta, kézműves foglalkozások és finom falatok várták a megjelenteket.

A szervezésért és megvalósításért nagy köszönetet érdemel az óvoda és az iskola vezetője, Ritzl Erika és Nyúli Edina, a Kismarosi Művelődési Ház, a Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a szorgalmasan és derekasan kereskedő gyerekek, valamint természetesen a lelkes szülők.