Az idén is kigyúltak a Márton napi lámpások

0
954

Az eddigiektől eltérően, az idén fél órával később, 17 órakor indult a gyerekek, szülők és pedagógusok lámpás-dalos menete az óvodától a művelődési házig. 

A templomba sajnos már tavaly sem fért be az egyre növekvő létszámú csapat, így ez az állomás ebben az évben sajnos kimaradt.

A hagyományokhoz híven zsíros kenyér és tea (a felnőtteket forralt bor) várta a nyirkos novemberi este átfagyott felvonulóit a művelődési ház udvarán. Innen némi ének és játék után a nagyteremben verhetett tábort a gyereksereg, ahol a Maszk Bábszínház tréfás előadása helyezett koronát az eseményre.

Köszönet a szülői munkaközösség tagjainak az ételért és az innivalókért, a polgárőrségnek az útvonal biztosításáért, a pedagógusoknak a szervezésért, a kíséretért és a dalokért,  Tóth Lacinak a zenei aláfestésért, Heincz Sándornak a lovas menetvezetésért, Szabó Balázsnak a hangosításért, a művelődési ház dolgozóinak a kisegítő munkáért és a meseelőadás lehetővé tételéért, a gyerekeknek pedig hogy az idén is itt voltak, és őszinte nevetésükkel tudatták: érdemes értük minden fáradtság.

Fotók: Révuti Norbert