Március 16-án a terelőút kiépítésével kezdődik a kisvasúti átjáró kialakítása, 17-étől már terelőúton közlekedhetnek csak az autósok – közölte a korszerűsítést végző cég ügyvezetője az önkormányzattal.

A terelőút a Szokolyai úti buszmegálló és a CBA parkoló területén keresztül halad át. Ezzel együtt a Szokolya irányú buszközlekedés megállóját is áthelyezik az Ady Endre úti gyalogos átkelőhely felé.

Március 17-én szerdán 7:00 órakor kezdődik az útátjáró átépítése, amit másnap aszfaltoznak és a tervek szerint még aznap (18-án) délután át is adják a forgalomnak.

Március 18-án csütörtökön a délutáni órákban a vasúti pálya szintezésére szabályozógép érkezik a helyszínre, a teherautóról nagy teljesítményű daru emeli a sínekre a berendezést.

A daruzáshoz a CBA parkoló valamint a közút teljes szélességben történő igénybevétele szükséges, várhatóan 1 óra időtartamra, ami a Szokolyai úton 1 óra időtartamban teljes útzárat jelent! Ez abban az esetben szükséges ha a szabályozógépet szállító trailer a híd alatt nem fér át.

Folyamatosan vizsgálja a szállító annak a lehetőségét, hogy a szerelvény a híd alatt hogyan fér át – áll a közleményben.

További részleteket az építtető egyelőre nem közölt, de frissítéseket ígért a felújítás menetével kapcsolatban.

Lakatos Péter