Beszéljünk az egészségről!

0
686

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet egy eddig Európában is kuriózumnak számító felmérést végez egész Magyarország egészségi állapotával kapcsolatban. Az Egészségkommunikációs Felmérésben 10 ezer felnőttet és 12 ezer iskolást kérdeznek meg személyesen. A programba Kismaros is bekerült, a polgármester, Neubauer Rudolf azt kéri, hogy az érintettek vegyenek részt, járuljanak hozzá az egészségesebb Magyarország eléréséhez.

A kérdezők házhoz mennek és a körülbelül egy órás felmérésben az egészségre, illetve a TV-nézési, újságolvasási és internetezési szokásokra kérdeznek rá. A felmérés eredményei alapján pedig az egészségügy többet tud tenni azért, hogy Magyarországon egyre többen éljenek egészségesen.

eg felm

 

Az Egészségfejlesztési Intézet tájékoztatása alapján a magyar emberek egészsége sokkal rosszabb annál, mint ami az ország fejlettsége alapján elvárható lenne. Keveset mozgunk, egészségtelenül táplálkozunk, sokan dohányoznak, vagy túl sok alkoholt fogyasztanak. Ez mind hozzájárul ahhoz, hogy a magyarok egészsége Európában a legrosszabbak közé tartozik.

A kutatás eredményeiről várhatóan 2015 júliusában készül gyorsjelentés, amely röviden ismerteti a legfontosabb eredményeket. Részletes elemzés 2015 októberében lesz a www.egeszseg.hu/web/ekf honlapon, ahol a felmérés részleteiről érdeklődhet. Ha bármilyen kérdése felmerül, érdeklődhet a 06-80-200-225 ingyenesen hívható telefonszámon, vagy az ekf@egeszseg.hu e-mail címen.