Civil kezdeményezés a kismarosi strand megmentéséért

0
966

Bizonyosan többen értesültetek róla, hogy a kismarosi Duna-part egy része (mely magánkézben van), eladóvá vált. Ez elsőre elég ijesztően hangzik, így civil kezdeményezésre lakossági gyűlést hívtak össze, amely július 19-én (kedden) 18 órakor lesz a Duna-parton.

Íme az esemény linkje: https://fb.me/e/3rPbxYGUg

 Alább pedig a teljes szöveget találjátok.

„Kedves Lakosok, segítő szándékú emberek!
Páran már lehet, hogy értesültetek róla, hogy a kismarosi strand egyik részét értékesíteni fogja a jelenlegi tulajdonosa. Ez a terület a játszótér és a hajókölcsönző közötti ősfás, kavicsos strand, melyről nem túlzás azt állítani, hogy a kismarosi dunai élet központja. Nem szabad abban bíznunk, hogy a következő tulajdonos is karban fogja tartani a területet és beenged oda minden frissülni, kikapcsolódni vágyó embert. Ezért egy példa nélküli összefogásra van szükség, hogy a jövő generációi is szabadon élvezhessék kismarosi Duna-partot.
Egyeztettem az Önkormányzattal és az Eladóval is, és sajnos az egyetlen megoldás a terület megvásárlása egy civil összefogás keretein belül. Az idő SÜRGET bennünket!
Első lépésként egy lakossági egyeztetést szeretnék összehívni a Duna partra, ahol meg tudjuk beszélni a további lépéseket.

Mint az árvízi védekezésnél, most is mindenkire szükség van, hogy megmentsük a Duna-partot! Csatlakozz Te is a kezdeményezéshez, és gyere el a gyűlésre!
                                                                                                          Makáry István”