Díjat nyert a művelődési ház!

0
407

Művelődési házunk második alkalommal kapcsolódott a Magyar Népművelők Egyesülete által szervezett, országos Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz.
2023-ban a „Mindennap értéket adunk” címmel meghirdetett esemény szeptember 23-25-ig került megrendezésre. Mivel a Kismaroson élők több szálon kötődnek Japánhoz, ez adta az ötletet, hogy erre az alkalomra Japánnal kapcsolatos programokkal készüljünk erre az eseményre.
Hetekkel előtte lázas dekorálásba kezdtünk. Kis pihenőkertet alakítottunk ki
az udvarunkon, origami madarak, japán könyvek, kis lámpások, gésarajzok tették különlegessé az aulánkat és a termek folyosóit. Pénteken szabaduló szobák, manga kiállítás, éjszakai családi vetélkedő (Tiltott tekercs nyomában), origami hajtogatás és Japán témájú társasjátékok várták a résztvevőket.
A szombat sushikóstolással kezdődött, majd a magyar Iaidó válogatott sportolói harcművészeti bemutatót tartottak.
Később egy vetített előadás keretében a kimonók történetéről nézhettünk egy előadást, majd egy teaszertartásnak is részesei lehettünk. A kevésbé értékes jukatákat egy fénykép erejéig a bátrabbak fel is próbálhatták.
Az eseményt a családi vetélkedő eredményhirdetésével zártuk.

A Magyar Népművelők Egyesülete ebben az évben egy Hogy volt? című pályázatot is kapcsolt az eseményhez, amin mi is elindultunk. Készítettünk egy képes és egy szöveges beszámolót a nálunk lévő eseményekről. Az országos felhívásra 160 intézmény adta be pályázatát, amiből a zsűri 12 kiemelkedő pályázót választotta ki. Nagy örömünkre a következő sorokat kaptuk a szervezőktől:
„A Magyar Népművelők Egyesülete nevében ezúton gratulálok a Kultúrházak éjjel-nappal
rendezvénysorozat alkalmából kiírt „Hogy volt” pályázaton nyújtott kiemelkedő teljesítményükhöz.
A község kategóriában önök is díjazottak lettek.”

Mindenkinek köszönjük a sok-sok segítséget, amivel hozzájárult az esemény létrejöttéhez. Nagyon büszkék vagyunk az elért szakmai elismerésre!

Fogadják szeretettel a rendezvényről és a díjátadóról szóló fényképes összefoglalónkat:

 

Nagy Andrea 
intézményvezető