Elindult a szemétszállítás szervezése Kismaroson, miután a Zöld Híd bejelentette: hétfőn már nem jönnek

0
1192
Szelektív hulladék a Liliom utcában az út mellett

Levélben tájékoztatta Kismaros Község Önkormányzatát a település hulladékkezelését végző cég, hogy hétfőtől nem tudja elszállítani a kommunális hulladékot. A hulladék kezelését az önkormányzat a katasztrófavédelemmel közösen szervezi meg Kismaroson.

A kismarosi önkormányzat tájékoztatása szerint az eddig szükséges intézkedést a polgármester megtette és a hétfőtől esetlegesen szükségessé váló további intézkedéseket is előkészíti.

Ha a jövő hét során nem áll helyre a településen a közszolgáltatás, vagy nem kapunk megnyugtató választ a lakossági kommunális hulladék folyamatos elszállításának biztosítására, a katasztrófavédelem által felügyelt kötelező minimum szolgáltatás mellett az önkormányzat saját erőforrásainak bevonásával fogja az elvárható minőségű hulladékszállítást megszervezni, ameddig erre lehetősége van.

A Zöld Híd folyamatosan tárgyal a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő szervvel is, hogy hozzájussanak azokhoz a forrásokhoz, amelyek biztosíthatják a további működést.

A hulladékkezelő cég korábban a zöldhulladék elszállítását is felfüggesztette az általa ellátott 116 településen.

Ha a helyzet hétfőig nem rendeződik, a kismarosi önkormányzat és a katasztrófavédelem közösen gondoskodik a szemét elszállításáról.