Elkezdődik a 12 ezer forintos rezsicsökkentéses tűzifa kiosztása

0
707

Kismaros Önkormányzata – a Dunakanyar térségében egyedüli módon – nem csak a rezsicsökkentés fél köbméternyi tűzifájának összevágását és hasogatását, hanem igény szerint a kiszállítását is ingyenesen biztosítja az érintettek részére.

Tisztelt Igénylésre Jogosultak!

A Magyar Kormány 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozata alapján 12 ezer forint értékben, fél köbméter tűzifa juttatás illeti meg a korábban téli rezsicsökkentésben nem részesült, a vezetékes gáz-vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó, előzőleg írásban tűzifát igénylő háztartásokat.

A rendelkezés szerint a tűzifa elszállítása az igénylő feladata, a tűzifa összevágását és felhasogatását azonban az Önkormányzat átvállalta, és minden igénylésre jogosult számára térítésmentesen biztosítja.

A tüzelőanyagot az önkormányzat hivatalában, a 2623 Kismaros, Kossuth Lajos út. 22. címen lehet átvenni a kapcsolódó dokumentáció aláírásával. A tűzifa az aláírást követően azonnal elszállítható.

Aki nem rendelkezik szállítási lehetőséggel, annak az önkormányzat biztosítja a tűzifa kiszállítását is. Az erre vonatkozó igényt személyesen, vagy a hivatal elérhetőségein, a muszak@kismaros.hu e-mail címen, a 06-27-639-131 telefonszámon, illetve a 2623 Kismaros, Kossuth Lajos út 22. levelezési címen lehet jelezni. Az időpont egyeztetését követően az önkormányzat munkatársai a tüzelőanyagot – szintén térítésmentesen – kiszállítják. A tűzifa átvételét a szállítással egyidejűleg kell aláírni.

Együttműködésüket köszönjük!

Kismaros Község Önkormányzata