Előszó gyanánt – vajon mit takarnak ezek a(z) (év)számok?

0
317

Ez az esztendő nagyon fontos iskolánk (s ezzel együtt településünk) számára, ugyanis 2023-ban névadójához kapcsolódva három kerek évfordulónk is van.

Így jelenleg diákjaink éppen egy helyi pályázaton vehetnek részt – a kiírás szerint Vilcsek Gyula életéről készíthetnek gondolattérképet. A technika szabadon választott.
Mindemellett, hasonlóan az elmúlt évekhez, idén is sor kerül a kora tavaszi rendhagyó Vilcsek-órára az ötödik évfolyamban.

S nem utolsósorban egy cikksorozat is készül még ebben a hónapban.
Ezekről az évfordulókról lesz szó bennük, általuk betekintést kaphattok Vilcsek Gyula életébe, emlékezetébe, s ennek köszönhetően Kismaros történetének egyes fejezeteibe is.

                                                                                              Csadó Klaudia Bernadett

Tizenöt, százhúsz, százhetven

15, 120, 170.
Három számjegy, amelyek első közelítésre biztosan semmitmondóak, mégis vagyunk néhányan, akik számára sokat jelentenek, emlékek sokaságát idézik elénk.
Ezek közül ketten voltunk olyan merészek, hogy kísérletet teszünk a számok mögötti tartalom bemutatására, közeli és távoli múltunk egy-egy részletének jobb megismertetésére.
A közös munkából fakad, hogy az írás szövegében váltakozik az egyes – és többesszám, a mi és az én. Ahogyan mi emlékezünk.

                                                                                                   Wilczek-Nagy Levente

 

Nagy szeretettel hívunk, s várunk benneteket erre a különleges utazásra, kísérjétek figyelemmel ezeket az írásokat, s tudjatok meg minél többet Vilcsek Gyuláról, iskolánk névadójáról!