Ember! Miért szemetelsz???

0
441

A Dunakanyar Környezetvédelmi Egyesület közösségi szemétszedést hirdetett március 18-ra.

Néhány lelkes önkéntes már március 15-én forradalmi takarításba kezdett Eszterhás Emőke vezetésével, majd a többiek szombaton folytatták a tisztogatást. Keresztes Zsolt (a program irányítója) szerint, a Kismaros-Nagymaros-Zebegény vonalon, a 20-25 lelkes önkéntes (Kismarosról szerdán négyen, szombaton ketten csatlakoztak) több, mint 160 zsáknyi szemetet gyűjtött a 12-es mentén, és ezzel még nincs vége. Kismaros és Nagymaros közt a főút hegy felőli oldalát egyelőre nem sikerült teljesen megtisztítani.

Engem személy szerint nagyon elkeserített a látvány, ami az út menti árkokban felgyülemlett szemetet illeti. A háztartási hulladéktól kezdve, az elhajigált üres üvegekig (kiderült, hogy Magyarország, legalábbis a Dunakanyar legnépszerűbb itala, mostmár statisztikailag is bizonyíthatóan a Royal vodka) kávéspoharak, építési törmelék, mindenféle autóalkatrész, gumimatrac, zsákban kidobott elpusztult állat maradványai, szó szerint MINDEN volt.
Szomorú, és továbbra is érthetetlen számomra, hogy miért teszünk így?!
Mint mindig, ez alkalommal is nagyobb volt a mentális megterhelés, mint a fizikai, s azt gondolom, erről nem csak a magam nevében beszélhetek.

Köszönet minden segítőnek a kitartó munkáért, a Dunakanyar Környezetvédelmi Egyesületnek pedig a szervezésért!

(A fotón szereplő zsákmennyiség természetesen csak egy részlet a szombati termésből)

 

Csadó Klaudia Bernadett