Felkészülés a télre

0
860

Idén is megállapodást kötött Kismaros Önkormányzata a Börzsöny 2020 Kft.-vel az önkormányzati tulajdonban lévő hegyvidéki közforgalmi utak téli karbantartására, a havas, jeges pályatestek síkosság-mentesítésére, letakarítására, tájékoztatta Huber Attila településkoordinátor a Kikiáltót. Az idei tél a harmadik, amikor önkormányzati szervezésben rendszeres hókotrás lesz a hegyvidéki (Börzsönyliget, Óhegy, Jánoshegy, Öregszőlő) területek fő közlekedési útvonalain. 2016 december 1-től 2017 február 28-ig havi 100 ezer forint készenléti díj fejében végzik el a munkát. Ezen időszak előtt, vagy az után egyedi megrendelés alapján szintén biztosítja a szerződés a hókotrás elvégzését, amennyiben az időjárás ezt szükségessé teszi.

A karbantartási útvonal az alábbi utcák szakaszait érinti:

Gálhegyi út  – Héja utca – Harkály utca – Szuttai dűlő –  Monostori út – Öregszőlő út – Óhegyi út – Jánoshegyi út – Őz utca – Mókus utca – Pele utca – Csalogány utca – Bükköny utca – Lejtő utca – Harangvirág utca.

Az Ófalu területén az önkormányzat traktora és a falugazda csapata, illetve az útkarbantartó start-munkások fogják elvégezni a hókotrást és a síkosság-mentesítést, az ehhez szükséges előkészületek itt is megtörténtek.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy azon ingatlanok előtt, ahol van járda, a tulajdonosok havazás esetén végezzék majd el annak letakarítását!

Téli előkészületek cikk