Home Miegymás Forgalomszámlálás lesz jövő csütörtökön, átmenő autóst, bicajost egyaránt megszámolnak

Forgalomszámlálás lesz jövő csütörtökön, átmenő autóst, bicajost egyaránt megszámolnak

Forgalomszámlálás lesz jövő csütörtökön, átmenő autóst, bicajost egyaránt megszámolnak

Egy hét múlva csütrötökön forgalomszámlálási akció lesz a Dunakanyar több településén, így Kismaroson is. A bicikliseket és az autósokat is számolják csütörtökön – ehhez közösségi szolgálatra jelentkező diákokat is keres az önkormányzat.

A szomszédos településekkel összehangolva Nagymaroson és Verőcén is azonos időben, reggeltől estig regisztrálják az áthaladó forgalmat. Az autósokat a 12-es főút–Szokolyai út csomópontban, kifejezetten a Szokolya irányába haladókra koncentrálva, míg a 12-es úton Kismaros és Nagymaros közigazgatási határán a Nagymaros felé elmenőket számolják.

A biciklis fiorgalmat szintén a 12-es és a Szokolyai találkozásánál (Szokolya felé), illetve a kerékpárúton a kismarosi pihenőnél – itt azonban a mindkét irányban rögzítik a kerékpárosok számát.

A forgalomszámlálás akár reggel héttől este hétig is tarthat, egyelőre a települések egyeztetnek a pontos kezdés és befejezés idejéről.

A számlálás a tervek szerint egy-egy mérőponton ponton négy vagy öt órás bontásban, két-két fővel (párosban) zajlik majd. Napernyővel, székekkel, asztalokkal, ásványvízzel készülnek az önkormányzatok, a mosdóhasználat a kismarosi számlálóknak a Művelődési házban és az IKSZT-ben biztosított.

A jelentkező diákoknak a forgalomszámlálás elszámolható kontaktóra a negyven órányi közösségi szolgálati időből.

Lakatos Péter

(A kiemelt kép tavaly október eleji, nagy felháborodást kiváltó forgalmi helyzetről készült Kismaroson. Baradlai Klára felvétele)