Gusztustalan hulladékoktól tisztult meg a Gálhegyi úti kanyar

3
1250
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A tegnapi napon (december 9-én) az Önkormányzat dolgozói, teljes létszámmal a helyszínre vonulva, mintegy 10 m3-nyi illegális hulladékot szállítottak el a Gálhegyi úti kanyarból. Ennek költsége, ha kommunális hulladéknak tekinthető szemétről beszélünk, akkor 8000 Ft/m3 + Áfa, ha veszélyes hulladéknak minősül, akkor ennek akár a duplája is lehet a költség. Péntek délután még tartott a rend, ezt láthatjuk az alábbi képen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ahogy korábban is írtuk már, a szemét nem azért kerül ide, mert a szolgáltató nem viszi el, hanem azért, mert néhányan úgy gondolják, hogy szemetelni valamiféle emberi jog, és nem akarják megfizetni a szakszerű elszállítás költségét. A magyar törvények szerint kötelezően igénybe kell venni és ki kell fizetni a hulladék elszállítás szolgáltatását, minden lakóingatlan után. Aki így tesz, az felmatricázott kukával, vagy zöldhíd feliratú zsákkal rendelkezik, és a szolgáltató elviszi – el kell vinnie – a hulladékot az ingatlan elől. A nehezen megközelíthető házak tulajdonosai a Rozmaring téren és a Riezner völgyben elhelyezett végponti konténerekbe helyezhetik legálisan a – zöldhíd feliratú – szemetes zsákjaikat.

Az alábbi – az elszállítás közben készült – képekből világosan kiderül, hogy a Gálhegyi úti kanyarban felhalmozott szenny, távolról sem kommunális hulladék. Nem szerencsétlen, szolgáltató által sanyargatott, vagy épp elfeledett, jóhiszemű polgárok tejesdobozai, hanem buta és felelőtlen emberek mocska.

Miért nem három hónappal ezelőtt, a szeptember 10-ei hétvégén lomtalanítottak teljesen ingyen és legálisan?

Miért nem a novemberi elektronikai hulladékgyűjtés során szabadultak meg ingyen és legálisan a hűtőktől, tévéktől és hasonlóktól?

Az alábbi képeket csak erős idegzetű olvasóink nézzék meg, mert az utolsókon bezsákolt kutya ürülék, és vértócsa közepén, zsákban pihenő – feltehetően – állati belsőség is szerepel… Tehát még egyszer: ez nem kommunális hulladék, hanem feketén-fehéren illegális szemét, aminek semmi keresnivalója Kismaroson.

Az Önkormányzat az illegális szemét elleni küzdelemben kéri a tisztelt lakosság segítségét is. Amennyiben illegális hulladék lerakását tapasztalja valaki a településen, kérjük írja fel az észlelés pontos helyét, időpontját, a jármű rendszámát, színét, típusát, sőt akár telefonnal képet is készíthet, majd küldje el a titkarsag@kismaros.hu email címre. Köszönjük.

Legközelebb az Irtás dűlőnél található illegális lerakóval folytatjuk…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.