Gyereknap – közösségi összefogással

0
1143

Június 3-án tartottuk Kismaroson az idei gyereknapot.
Ebben az évben a Művelődési Ház kapta meg feladatul, hogy ezt a rendezvényt megszervezze és koordinálja.

A programot már péntek este megkezdtük: Czilik Edével több, mint 100 felnőtt és gyerek indult az éjszakai túrára, világító karkötőkkel felszerelkezve.
A szombat reggeli kissé hűvös szél nem szegte kedvünket, már kora reggel nekiláttunk, hogy „berendezzük” a sportcsarnok környékét, s mire a programok elindultak, az időjárás is meggondolta magát, s igazi napsütéses meleg, gyereknaphoz éppen tökéletes idő kerekedett.

A 10 órás kezdésre már álltak az ugrálóvárak, az arcfestő készenlétben volt, az óriás társasjátékok is epedve várták a játszani vágyókat. A csarnok bejárata mellett már készültek a lángosok és a palacsinták, az iskola udvarán pedig rotyogtak a finomabbnál-finomabb bográcsos ételek.

11 órakor Neubauer Rudolf polgármester nyitotta meg a rendezvényt, majd a Katáng zenekar segítségével a Héterdőben tehettünk egy rejtelmes kirándulást. A történet szerencsére jól végződött, a sok bátor kis legény megmentette a királykisasszonyt, s boldogan éltek tovább mindahányan.

Ezután a Kismarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tartott bemutatót, majd fürdették meg a jelenlévő tömeget.

14 órától még jobban felpörögtek az események, a csarnokban ping-pong, a pályán focibajnokság kezdődött, lehetett tűzoltóautóval taxizni, lovagolni, sólyommal fotózkodni, kézműveskedni, sportbemutatókat nézni – esetleg kipróbálni.
A rodeóbika és a ’Lökd a kecskét!’ egész nap rendelkezésre állt, az előbbi inkább a gyerekek örömére, míg az utóbbit erős és bátor apukák is kipróbálták, szinte versengve egymással. (Itt muszáj megemlítenem a helyi bajnokot, aki egyedüliként teljesítette sikeresen a feladatot, s lökte fel a (kecske helyett egyébként) kost a célba. Szóval, akire büszkék lehetünk: Vass Tamás :))

16 óra után lassan elcsendesedett a környék, de csak azért, hogy a 18 órás kezdésre a fiatalok teljes báli szettben érkezzenek vissza a tini-discora. A zenés-táncos mulatság 22 óráig tartott, s 23 órakor került lakat a csarnok bejáratára.

Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki részt vett, segített a szervezésben, lebonyolításban,  hiszen hatalmas összefogásban sikerült ezt a napot úgy megrendezni, hogy jól érezze magát minden kicsi, még kisebb, és persze a nagyok is.

Legyen hát ez az írás egy köszönetnyilvánítás is egyben:
Kismaros Község Önkormányzata
iskolai SZMK,
Kis Morgó Óvoda
Vilcsek Gyula Általános Iskola
Német Nemzetiségi Önkormányzat
Kismarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
a kismarosi Senior ping-pongosok
Konrád Laci és csapata
Lám Edina és a Gymstickesek
World Jumping-os lányok Verőcéről
Kismarosért Közalapítvány és a lovagoltató felnőttek
Mák Lóránd – sólyom bemutató
a kismarosi Cserkészcsapat
Fortuna SC és edzőjük

A hatalmas munkát ezúton köszöni: Nagy Andrea, intézményvezető

 

Fridrik Klaudia Bernadett
Fotók: Andresz György, Nagy Andrea és Fridrik Klaudia Bernadett