Gyereknapoztunk

0
297

A sok esős nap után csodás napsütésre ébredtünk szombat reggel…

Na de ne rohanjunk ennyire előre.
Hiszen a gyereknapi rendezvénysorozat idén is a péntek éjszakai túrával kezdődött, Czilik Ede és Poldauf Gábor vezetésével.
Az egész napos eső után félő volt, hogy le kell mondani az elemlámpás kirándulást.
Végül késő délutánra kisütött a nap, és este 7 órára a temető melletti találkozási ponton közel száz kalandvágyó érdeklődő gyűlt össze, s indult neki a majd’ 10 kilométeres távnak.

Szóval eljött a szombat reggel, igazi, gyereknaphoz illő időjárással.
8 órakor már megkezdődött a sürgés-forgás az iskola környékén.
Ugrálóvárak „épültek”, egy rodeóbika keveredett a csarnokba, kézműves árusok pakolgatták ki portékáikat, óvónénik települtek ki kézműves foglalkozásokkal, és lángossütővel, tanító nénik érkeztek mindenféle finomsággal, cserkészek építettek sátrat, és gyújtottak a kondérok alá, a falumúzeumosok nudlit gyúrtak, az önkéntes tűzoltóink palacsintát sütöttek és sört csapoltak, a művelődési ház dolgozói pedig berendeztek, elrendeztek, hogy időben, pontosan és jól induljon minden.
Igazi összefogásban készülődött mindenki, hogy igazán boldog legyen a gyereknap.

S így is lett.
A hangulat csak fokozódott, 9 óra után már teltházon futott minden.
10:30-tól Illés Edit bábozott az iskolaudvaron, 11:45-től pedig az orosházi Extreme Bike-osok szórakoztatták a nagyérdeműt, egy nagyon izgalmas és látványos bringashow-val.
11-től csillámtetoválással szépülhettek a kisebbek (és nagyobbak is), a csarnokban pedig a Pixbox fotóautomatájával lehetett partifotókat készíttetni.
13 órától a pályán a Semper Fidelis Állatvédő Alapítvány kutyás bemutatót tartott, és beszéltek a felelős állattartás fontosságáról is.
Közben elindult a buborékfoci, a bátrabbak hatalmas gumilabdának öltözve próbálhatták ki ezt a sportágat.
14 órától a Kismarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület ingyenes zuhanyzási lehetőséget biztosított, s a nagy melegben sok felnőttnek is jól esett a hűsítő vízsugár. A kis Ford ugyan szolgálatra indult, a fiúk éles riasztást kaptak, de az IFÁ-val még tűzoltó-taxizhattak a gyerekek.
15 órakor a Dirty Slippers koncertje kezdődött, ezzel zártuk a napot.
A zenekar felajánlott a Suliturné keretében egy ingyenes iskolai koncertet is egy későbbi időpontra, amit ezúton is köszönünk nekik!

Az időjárás is kegyes volt, csak a program lezárulta után érkezett a zivatar.

 

Köszönet mindenkinek, aki eljött és jól érezte magát, és mindenkinek aki segítségünkre volt, hogy egy csudajó gyereknapi programon vehessenek részt a kismarosi gyerekek.

 

Fotó és szöveg: Fridrik Klaudia Bernadett