Gyógyszertámogatás?

0
691

Az új szociális rendelet egyik kiemelt támogatási formája a gyógyszertámogatás (a lakhatási, az ápolási, az újszülött, és a temetési támogatás mellett). A lehetőség nem új, hiszen az előző rendelet is lehetővé tette, hogy az önkormányzat a szociálisan rászorulók gyógyszer költségeit csökkentse. Ezzel a lehetőséggel már tavaly is nagyon kevesen éltek, de a napokban aztán az a meglepő hír jutott el hozzánk a hivataltól, hogy idén még senki sem igényelte a támogatást. Bár nem hatalmas összegről van szó, annak aki nehezebb élethelyzetben van, havi háromezer forint is sokat számíthat. Fontosnak tartjuk, hogy a segítség mindenkihez gyorsan és könnyen eljusson, akinek szüksége van rá, ezért röviden összefoglaltuk az igényléshez szükséges információkat.

 

  • a támogatást azok igényelhetik, akik közgyógyellátásban nem részesülnek, de egészségügyi állapotuk, krónikus betegségük miatt rendszeresen gyógyszert szednek, és a havi kiadás igazoltan meghaladja a 10.000 Ft-ot.
  • a háztartás egy főre jutó jövedelme nem haladhatja meg a 71.250 Ft-ot, egyedül élő esetében a 85.500 Ft-ot (az előbbi a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 250%-a, az utóbbi a 300%-a).
  • további feltétel a kismarosi bejelentett lakcím.

 

A kérelemhez csatolni kell:

  • a háztartásban élők jövedelem igazolását,
  • a gyógyszertár által beárazott gyógyszerek listáját tartalmazó házi orvosi igazolást.

 

A gyógyszertámogatás havi összege 3000 Ft, melyet legfeljebb 12 hónapra lehet megkapni egy igényléssel. A támogatás megítéléséről minden hónap első hétfőjén dönt zárt ülésen a Szociális Bizottság. A határozatok tartalmát a bizottság tagjain kívül más nem ismeri meg, azokat titkosan kezelik.

 

A rendelet pontos szövege ITT olvasható.

A kérelemhez szükséges űrlap INNEN tölthető le.