Hamarosan megkezdődnek az óvoda bővítés munkálatai

1
1050
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az áprilisi képviselő-testületi ülésen részletes képet kaptak a jelenlévők az óvoda átépítésének állásáról. Horváth Péter jegyző akkor elmondta, hogy a Kismarosi Önkormányzat öt céget kért fel ajánlattételre, közülük négy ajánlatot is tett. Az ajánlattételi tárgyalások április utolsó csütörtökén zajlottak.

Az építkezésről azt már biztosan tudni lehet, hogy a szeptemberi átadáshoz már május közepén el kell kezdeni az előkészítő munkálatokat. Az átépítés egész nyáron tart majd, az óvoda nem csak új épületszárnyat kap, de épületgépészetében is megújul. A munkálatokat felügyeli a tervező, Wiesner György, és az önkormányzatnak is kötelessége kijelölni egy műszaki ellenőrt. A nyertes pályázó egyhetes ütemtervek alapján dolgozik majd, heti jelentéstételi kötelezettség mellett.

A Kismarosi Képviselő-testület 2016. május 2-án megtartott rendkívüli ülésén meghozott határozata alapján a „Kis-Morgó Óvoda két csoportszobával történő bővítése és energetikai korszerűsítése vállalkozási szerződés keretében” tárgyú közbeszerzési eljárást eredményesnek nyilvánította, nyertes ajánlattevőnek, mint a legjobb ár-érték arányú ajánlatot adó ajánlattevőt, a HÓD Ipari-Kereskedelmi Kft-t (2626 Nagymaros, Téglás u. 6.) hirdette ki 1700 ponttal, 99.500.000,- Ft+Áfa ajánlati árral, 42 hónap jótállási idővel és 205.000,- Ft/nap késedelmi kötbérrel. A nyertes ajánlattevőt követő legkedvezőbb ajánlattevőnek a METO ÉPÍTŐ Építésszervező, Generálkivitelező és Szolgáltató Zrt.-t (1191 Budapest, Ady Endre u. 42-44.) hirdette ki 1506,77 ponttal, 112.664.339,- Ft+Áfa ajánlati árral, 36 hónap jótállási idővel és 200.000,- Ft/nap késedelmi kötbérrel.

Az óvoda fejlesztésére összesen 67,5 millió forint pályázati pénzt nyert el Kismaros. Az összeg két pályázatból állt össze: 37,5 millió Ft-ot óvodai kapacitásbővítésre, illetve 30 millió Ft-ot intézmény energetikai korszerűsítésére kiírt pályázaton szerzett meg a falu. A fennmaradó összeget önerőből fedezi a település.

A döntés utáni kötelező tíz napos moratórium leteltét követően kötheti meg a szerződést a polgármester a legjobb ajánlatot adó kivitelezővel. Az óvoda átépítésének és felújításának menetrendjét ezután lehet a kivitelezővel együtt pontosan meghatározni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 hozzászólás

  1. […] gyerekek helyett bácsik, játék autók helyett pedig igazi munkagépek tűntek fel az udvaron. A közbeszerzési eljárás nyertese, a HÓD Ipari-Kereskedelmi Kft a szerződéskötést követően a héten megkezdte a […]

Comments are closed.