Hetvennél is több gyerek jár már a kismarosi oktatási intézményekbe, egyre fogyatkozik az ellátottak száma a Segítő Szolgálatnál, egy hétig volt kocsmája Kismarosnak. Ez a Heti Szemle, a Kismarosi Kikiáltó közéleti összefoglalója.

Most, hogy már Müller Cecília országos tisztifőorvos is kerek-perec kimondta, hogy a járvány végén járunk (4014 fertőzöttnél járunk országosan, egyre kevesebb újonnan regisztrált és szintén fogyatkozó számú aktív beteg), az itteni helyzet is hasonlóan fest. Vagyis festett már korábban is. A gyerekek lassan visszatérnek az oviba (jól megváltozott az udvar, mióta legutóbb ott jártak), a bölcsis csoportok is lassan tele vannak.

A múlt heti nyolcról hat főre csökkent azok száma, akik a Segítő Szolgálat munkáját igénybe veszik. Lejárt az utolsó hatóságilag elrendelt karantén is, nincsen már piros matricás ház a faluban.

Volt viszont kocsma a faluban – egy hétig. A Bordónak vasárnapig tartott az engedélye, amit nem hosszabbított meg a jegyző, úgyhogy dacára az egyébként nagy ívű terveknek ( amelyeket a múlt heti Szemlében vázolt az üzemeltető), végül nem maradt a helyén a nagy, hordó alakú, mobil egység. Az italmérés fogadtatása vegyes volt, a helyszínválasztás sem volt talán a legszerencsésebb – tegyük hozzá, hogy a falu központjában nincs is nagyon kiadható parcella. De most már kocsma se.

A héten várhatóan pont kerül a Művelődési Ház intézményvezetői pályázatának határozataira, így az is kiderül, hogy a három pályázó közül ki vezeti a jövőben az egyelőre a vírus miatt takaréklángon üzemelő házat.

Ma Medárd napja van. Még eshet és akkor – tudják – negyven napig szottyos lesz a néphit szerint. Bár a meteorológia még nem igazolta, hogy lett volna negyven napig tartó folyamatos esőzés ebben az időszakban.