Hild díjat kapott Kismaros főépítésze

0
1363

Hild János díjat adományozott Philipp Frigyes főépítésznek a Magyar Urbanisztikai Társaság. A rangos elismerést 1968-ban alapították, nevét az első ismert magyar várostervezőről kapta. Az egyéni díjakat 1996 óta a páratlan években ítélik oda, a páros években települések kaphatják.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMint az indoklásban szerepel, Philipp Frigyes 1987-től végez példamutató főépítészi tevékenységet. Váci főépítészsége alatt a városfejlesztést érintő valamennyi koncepció készítésében közreműködött. Nagy hangsúlyt helyezett az épített környezet alakítására is, melyhez a felsőfokú intézmények hallgatóinak és a mesterkurzusok munkái is nagymértékben hozzájárultak.

Sokrétű szakmai életművén belül irodája fogta össze a városban az esélyegyenlőséggel kapcsolatos feladatokat, és több felsőoktatási intézményben végzett oktatási tevékenysége mellett rendszeresen szervezett a települési tudatosságot növelő programokat óvodásoknak is. Bár több ciklusban elnökségi tagként dolgozott a Pest Megyei Építész Kamarában, melynek jelenleg elnöke, szakmai társadalmi tevékenységének legjelentősebb szakasza az Országos Főépítészi Kollégium Elnökségéhez kapcsolódik, amelynek nyolc cikluson át volt az tagja, nyolc éven át pedig annak elnöke.

Philipp Frigyes jelenleg Hatvan városának és Kismaros községnek főépítésze. Kós Károly és Podmaniczky Frigyes díjas építész. 2001-ben az Év Főépítésze kitüntetést is átvehette.

Gratulálunk!