Egy aktív nyár és ősz után elérkezett a várva várt december. Nagyon sok mindenen vagyunk túl. A megnyert pályázataink sok újdonságot tartogattak már eddig is, de sok a jövő évben fog elkezdődni. A Csoóri Sándor Alap jóvoltából novembertől kezdve a Kismaros Tánccsoportba tandíjfizetés nélkül járhatnak a táncosaink. Januártól pedig egy 60 órás bútorfestő kurzust indítunk be. Ide 10 fő jelentkezését várjuk. Szerencsések vagyunk, mert sikerült megnyernünk oktatónak Ament Évát, aki Hagyományok Háza bútorfestő képzését is vezeti. Éva szaktudását már nemcsak a fővárosiak-, hanem a kismarosiak és a környékünkön élők is élvezhetik.

Az óriási lehetőség mellett más népi kézműves mesterséget is próbálunk meghonosítani a településünkön. Az „Aszakkör” pályázaton két 20 alkalmas szakkör indításának lehetőségét is megnyertük. A hímzőink novembertől kezdtek, a vesszőfonók január 9.-től vasárnaponként sajátítják majd el kezdő szinttől a kosárfonás alapjait. Ide még várunk jelentkezőket.

Az idei Adventi készületeink családias hangulatban folytak. Készültek adventi koszorúk, ajtódíszek, képeslapok, betlehem, kis ajándéktárgyak, karácsonyfadíszek, de vendégül láttuk a Mikulást is. Az utolsó megmérettetés még előttünk áll. Nagy fába vágtuk a fejszénket, hiszen 19-én közös beiglisütéssel zárjuk a negyedik vasárnapot. 5 órától pedig a Művelődési Ház dolgozói gyújtanak gyertyát a Köztársaság téren. A programunkat Völgyessy-Szomor Fanni és a Kismarosi Templom énekkara színesíti, akik szép záró akkordjai lesznek ennek az izgalmas esztendőnek.

Nagy örömmel tudatjuk az is, hogy a Pest megyei kiskönyvtárak közül a Kismarosi Könyvtár lett az első. Büszkék vagyunk Klaudia sikerére!

Január 7-én 19 órától Újévi hangversenyre várjuk a kedves zenekedvelőinket. A fellépők között hosszú kihagyás után a Lanner Kvartet 3 tagját is köszönthetjük. Reméljük, ezen túl minden évünket egy hasonló újévi hangversennyel kezdhetjük. Ezután egy másfél hónapnyi szünet következik, hiszen a Magyar Faluprogramon elnyert felújításra kerül ez idő alatt sor, hogy a farsangi szezont már új színpaddal, táncteremmel, raktárakkal, kijavított tetővel és tiszta falakkal kezdhessük.

Minden kedves partnerünknek, vendégünknek és látogatóinknak Áldott Ünnepet és Boldog Új Esztendőt kíván a Művelődési Ház és IKSZT összes dolgozója nevében

Nagy Andrea

intézményvezető