Hinni a csodában

0
1296

Filmajánlás a Betegek világnapjára

Február 11-e a Szűzanya lourdesi megjelenésének a napja, a Betegek Világnapja. Ennek alkalmából a kismarosi Karitász szeretettel hívja és várja az érdeklődőket február 15- én és március 1-én vasárnap 16 órakor a kismarosi templomban tartandó Bernadett élete c. 2 részes film vetítésére.

Jean Delannoy rendező gyönyörű, kétrészes filmje a kereszténység nagy alakjának, Szent Bernadettnek életéről és a lourdes-i Mária-jelenésekről készült. A következetes történelmi hűség eredményezte azt, hogy maga a Vatikán is ajánlja e filmet, valamint, hogy ezt az alkotást a népszerű lourdes-i kegyhelyen naponta bemutatják. Szent Bernadett, az egyszerű és tiszta lelkű falusi lány látomása mára a vallástörténet egyik legendás eseményévé vált. Bernadett teste, 1879-ben történt halálát követően, mindmáig romlatlan állapotban maradt. A lourdes-i csodák világhírűvé tették a helyet, és Bernadett történetét: a reménység forrásává váltak, és évről évre zarándokok ezreit vonzzák az újabb csodák reményében.

lourdes

Ajánljuk azoknak, akik mások gyógyulásáért fohászkodnak, vagy aki saját maguk szeretnének felépülni. Betegségeinkkel, bajainkkal, lelki vívódásainkkal együtt is szükségünk van a hitre, hogy értelmet találjunk az életünknek, és aki ezt megéli és megérti, az az igazi részese a csodának. A csoda pedig segít bennünket abban, hogy a lelkünk megtisztuljon, és hitünkben is megbizonyosodjunk.

A filmet rendezte: Jean Delannoy, főszereplők: Sydney Penny, Michèle Simonnet, Roland Lesaffre.

Várjuk a családosokat is. A gyermekek részére ebben az időpontban felügyeletet biztosítunk a helyi cserkészek segítségével. Mindkét alkalommal – a felnőtt témához kapcsolódó – rajzfilmet vetítünk le nekik,  a maradék időben pedig beszélgetünk, játsszunk, illetve szerény vendéglátásról is gondoskodunk. Szeretettel várunk minden érdeklődő gyermeket ezeken a napokon a cserkészotthonba!

Azok számára, akik a filmet szeretnék megnézni, de gyalog nehezen közlekednek, a szállítást megszervezzük. (Ez ügyben bizalommal forduljanak Ladányiné Marikához, a 20/570-3723 telefonszámon)