Hőségriadó

0
102

III. fokú hőségriasztás lépett életbe, Kismaros intézményei felkészültek a kánikulára

Az országos tisztifőorvos egyelőre június 22. szombat 24:00 óráig rendelte el a készültséget. Az önkormányzat intézményvezetői az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően készülnek a hőségriasztás ideje alatt érvényben lévő intézkedések megtételére, a munkatársak és a kismarosi lakosok védelmét szolgáló lépések bevezetésére.

A művelődési ház előkertjében üzemelő ivókút melletti árnyékos részen pihenő lett kialakítva, az épületben pedig legalább egy helyiség hűvösen van tartva arra az estre, ha valaki a településközpont környezetében a hőség miatt rosszul lesz és ápolásra szorul.

11:00 és 15:00 óra körül aki csak teheti, kerülje a tűző napon tartózkodást. A napon tartózkodók használjanak legalább 20-as faktorszámú naptejet a szabad bőrfelület védelmére, viseljenek sapkát, szalmakalapot, kendőt.

Mindenkinél legyen innivaló, ha elmegy otthonról. Figyeljünk a környezetünkben élő idősekre, betegekre, gyermekre, szomszédokra, ha rosszullét jeleit észleljük, azonnal intézkedjünk: ültessük árnyékos, széljárta, hűvös helyre a hőség miatt bajba jutottat és adjunk neki inni. Kerüljük az alkoholtartalmú italokat. Ha az ellátott állapota 15-30 percen belül sem javul, esetleg romlik, azonnal hívjuk a 112-es telefonszámot.