Idén több szociális tűzifa jut a rászorulóknak

0
874
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mint, arról már korábban írtunk, az Ipoly Erdő Zrt. nevében Ruff János, a Királyréti Erdészet vezetője a nyár elején felajánlott 50 m3 tűzifát a Kismarosi Önkormányzat számára. A Szociális Bizottság javaslata alapján a támogatásban a település területén élő, szociálisan rászoruló, legalább egy éves bejelentett kismarosi lakóhellyel rendelkező falunkbeliek voltak részesíthetőek.

Ez a mennyiség az Önkormányzat dolgozóinak köszönhetően hamarosan célba ér, minden érintetthez eljut a Bizottság által javasolt 1 vagy 2 köbméter hasogatott fa.

A tavalyi évben a Belügyminisztérium által meghirdetett, az 5000 főnél kisebb lakosságszámú települési önkormányzatok részére, szociális célú tüzelőanyag vásárlására szóló pályázaton elindult Kismaros, és nyert 37 m³ tűzifát, amelyet az Ipoly Erdő Zrt. Királyréti Erdészete biztosított a település számára. Idén, 2016-ban ismét beadta a pályázatot az Önkormányzat az elérhető legnagyobb mennyiségű szociális tűzifa igénylésére. Amennyiben a Belügyminisztérium pályázatán nyerünk, akkor az eddigi 50 m3-es mennyiségen túl, további szociális tűzifa juthat a rászorulóknak – tájékoztatta a Kismarosi Kikiáltót Huber Attila településkoordinátor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA