Idős asszonyt gázoltak el tegnap este a Kossuth utcán

0
1609
Gázolás a zebrán a Kossuth utcán 2022 november hetedikén (fotó: Kismarosi Önkormányzat)

Súlyos baleset történt hétfő este a Szokolyai út és a Kossuth utca kereszteződésében. Egy Vác felől érkező autós a zebrán átkelő idős asszonyt gázolt el. Az asszony a zebrától méterekre repült. A délután ötkor történt balesetben a szabályosan közlekedő gyalogos súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A baleseti helyszíneléskor a közterület-felügyelet és az önkormányzat munkatársai segítettek a rendőrségnek a terület biztosításában – közölte az alpolgármester a Kikiáltóval. Aradi Szilveszter elmondta, hogy egy kismarosi orvos, Constantinovits Miklós is a helyszínen volt, ő a mentővel be is kísérte az elütött asszonyt.

Gázolás a zebrán a Kossuth utcán 2022 november hetedikén (fotó: Kismarosi Önkormányzat)

A Kossuth utca gyalogátkelőhelye ugyan kivilágított, ugyanakkor balesetveszélyes helyszín. A Kismarosra Vác felől érkező autósok a tapasztalatok szerint rendre gyorsabban hajtanak a megengedettnél és gyakran nem lassítanak akkor sem, ha valaki áll a gyalogátkelőhelynél, arra várva, hogy átkelhessen az úton. A Szokolyai út elején lévő gyalogátkelő még ennél is problémásabb: szerényebb a közvilágítás fénye, kanyargós az út is. Nem véletlenül érvényes harminc kilométeres sebesséágkorlátozás a szakaszon – amit szintén rendre figyelmen kívül hagynak az autósok.

Arra kérünk mindenkit, hogy a korán sötétedő téli napokon a szokottnál is óvatosabban , figyelmesebben közlekedjen autósként és gyalogosként is.

Lakatos Péter