Idősek napközije nyílhat Kismaroson

0
1498

A Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálata, Kismaros Önkormányzatának együttműködésével a település központjában lévő ingatlanban – átalakított és felújított családi házban, a templom közelében – olyan helyet kíván létrehozni, ahol az idős emberek napközben nem lennének egyedül és megfelelő ellátásban részesülnének. A házban reggel 8 és 16 óra között, kizárólag napközben lehet majd ott lenni és mód van a megszokott orvosi ellátás igénybevételére is (vérnyomásmérés, orvosi vizsgálat, gyógyszerfelíratás stb).

A szolgáltatás ingyenesen vehető igénybe, kizárólag az étkezésért kell majd fizetni. Az ingatlan rezsi-, és egyéb fenntartási költsége a fenntartót, vagyis az egyházmegyét terheli. Indokolt esetben az idős emberek szállítása is megoldható, ez a szolgáltatás része lesz.

A napközbeni ellátásnak több előnye is van az idős emberek számára: enyhíti a magányt, ismerősök körében lehet eltölteni a nap nagy részét. Nem kell otthagyniuk a megszokott otthont, délután mindenki hazatérhet és folytathatja a tennivalóit. Költségkímélő is, hiszen a hétköznapokban nem kell a házában fűteni, világítani, vizet használni. A hozzátartozók számára megnyugtató, hogy szeretteik biztonságos helyen, szakszerű kezekben vannak, a napi kapcsolat nem szűnik meg. Fontos lehet még, hogy a szolgáltatás beindítása a faluban munkahelyteremtő lehetőség is egyben, mert az sem mindegy, hogy ismerős személyzet veszi körül az ellátottakat.

A gondozás akkor indul meg, ha minimum 15 fő jelentkezik. Ezért kérünk mindenkit, hogy segítsen a szervezésben azzal, hogy a látókörében lévő idős ember igényét jelzi a Szociális Bizottság vezetőjének, Burik Vilmosnénak a 70/232-2101-es telefonszámon.

hand
Szociális Bizottság