Ilyen volt a 2018-as Csirip Fazekas tábor

0
1275

A július 2-től 6-ig zajló tábor során különböző technikákkal készítettünk használati edényeket és figurákat. Mindenki belevitte alkotó fantáziáját az általa készített tárgyakba, így hasonló, ám mégis egészen egyedi alkotások születtek.

Mivel a technológiai időkön nem lehet gyorsítani, a száradást és égetést követően, a nyár végén kapják kézhez a tárgyaikat a gyerekek.

f8

Délutánonként játszottunk, kirándultunk, agyagot bányásztunk a Duna-parton, illetve – immár hagyományként – tanulmányoztuk a Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjteményt. Az utolsó napon kisvonattal Királyrétre utaztunk, ahol gránát (almandin) féldrágaköveket keresgéltünk, a szabadban ebédeltünk, és megtekintettük a Hiúz ház interaktív kiállítását. 

Császárné Erdélyi Katalin

f11

Egy résztvevő beszámolója:

„Nagyon tetszett, hogy megtanultunk különféle tárgyakat készíteni, a kistányér volt a legjobb. Jó volt mikor lementünk a Duna-partra, és Kata megengedte, hogy térdig belemenjünk a vízbe. Királyréten csillogó gránátokat kerestünk és megismerkedtem új barátokkal is.”

Nóra

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”481″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”50″ number_of_columns=”6″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/home/elnimusz/public_html/www/kismarosikikialto/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]