A következő hónaptól visszaáll a korábban kiszámíthatóan működő rend: kéthetente ki lehet tenni a zöldhulladékot – és el is viszik. Az első alkalom július 12-e, hétfő.

A zöldhulladékokat, ahogy eddig is, az április 1-jétől november 30-ig terjedő időszakban
gyűjtik be. A házhoz menő zöldhulladékgyűjtés keretében a levágott füvet, a falevelet és
egyéb lágyszárú növényeket, a DTkH Nonprofit Kft. által ingyenesen rendelkezésre bocsátott zöldhulladékgyűjtő zsákban helyezhetik ki a kismarosiak. A begyűjtéssel egyidejűleg maximum két üres zsákot is hagynak a helyszínen.

Azt is írják, hogy szükség esetén külön megvásárolható, „korlátlan” mennyiségben kihelyezhető, kék színű, DTkH emblémás lebomló zsákot lehet beszerezni, Kismaroson például a Reál üzletben, de az ügyfélszolgálaton és ügyfélkapcsolati pontokon is.

Ami nem változott: maximum 6 centiméter átmérőjű gallyakat, legfeljebb 100 centiméter hosszú kötegekbe kötve, 1 m3 mennyiségig a zöldzsák mellé tehetik a begyűjtés napján.

A Zöld Híd a közleményében azt is írja, hogy a társaság elkötelezett a fenntartható fejlődés, a körforgásos gazdaság megteremtése mellett, amelynek a felelősségteljes hulladékgazdálkodás az egyik legfontosabb alappillére. A hulladékok megfelelő kezelésén túl minél nagyobb mértékű hasznosításukra is kiemelt hangsúlyt helyeznek. A begyűjtött zöldhulladékból komposzt készül, amelyet továbbértékesítenek, illetve visszaadják a természetnek.