Két hétre bezár a Nyugati pályaudvar

0
984

A Budapestre járók nem tudnak kényelmesen csatlakozni a belvárosi forgalomba, hanem Rákospalotán vagy Zuglóban teszi le őket a vonat. Íme az MTI híre, a minket érintő változatban.

„Június 22-től július 5-én éjfélig ideiglenesen bezár a Nyugati pályaudvar – közölte honlapján a MÁV-csoport pénteken.

A bezárást az indokolja, hogy olyan karbantartási és felújítási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az utasperonokon és az állomásépületen, amelyek elvégzése halaszthatatlanná vált, de a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni.
A felújítások után jelentősen javul a Nyugati pályaudvar szolgáltatásainak színvonala és a vonatok menetrendszerűsége – áll a közleményben.
A MÁV-Start ideiglenes menetrendet vezet be a kéthetes időszakra, hogy az utasok könnyen eljuthassanak budapesti céljaikhoz. Több vonatot más budapesti állomásra irányít át a vasúttársaság.

A Budapest-Nyugati–Vác–Szob és a Budapest-Nyugati–Cegléd–Szolnok vonalon közlekedő vonatok menetrendjét összevonják: a zónázó vonatok Szob–Vác–Rákospalota-Újpest–Zugló–Cegléd, a helyi vonatok pedig Vác–Rákosrendező–Zugló–Monor útvonalon közlekednek. Lesznek azonban olyan vonatok, amelyek a Dunakanyar felől csak Rákospalota-Újpestig, Cegléd felől pedig Zugló megállóhelyig közlekednek.
A Budapest-Nyugati–Veresegyház–Vác vasútvonalon közlekedő vonatok fővárosi végállomása ideiglenesen Rákospalota-Újpesten lesz.

A vasúttársaság egyeztetést folytat a BKK-val a szükséges helyi közlekedésszervezési intézkedésekről – áll a közleményben.
A közlemény végül arra hívja fel az utasok figyelmét, hogy a felújítás alatti menetrendek elérhetők a vasúttársaság honlapján, az állomásokon pedig hirdetmények jelzik a módosításokat.”

(MTI, a kép a Wikipédiáról való)