Kis karácsonyi közlendő

0
734

Beszámoló az ünnepi időszak karitatív akcióiról

1. Kismaros Község Önkormányzata 270 csomagot állított össze a 70 éven felülieknek, eze-
ket a képviselők juttatták el a megfelelő helyekre. Itt nem rászorultsági alapon történt az elosztás, hanem életkor alapján, gesztus volt ez a kismarosi idősek felé. Köszönjük Rapolder Ágnesnek a csomagok összeállításában nyújtott segítséget, és Pintér Tünde képviselő asszonynak a plussz munkáját.

2. Az Élelmiszerbank és a Váci Egyházmegyei Karitász segítségével 25 család 80 tagja jutott tartós élelmiszerhez és tisztasági szerekhez. A szállításról az önkormányzat gondoskodott.

3. A Váci Egyházmegyei Karitásztól 150 kg krumpli is érkezett, ezt a legrászorultabb 5 nagycsaládos kapta.

4. Külön adományt kaptak a beteg kisgyereket nevelők, bébiétel és gyümölcspüré, tea formájában szintén 5 család részesült belőle. Köszönjük Gelle Katalin védőnő segítségét!

5. A Mosoly Gyerekjóléti Szolgálat 20 darab ajándékkal teli cipősdobozt juttatott el a gyerekeknek, a Baptista Szeretetszolgálat segítségével.

6. A „Kísértés a jóra” akció keretén belül – amely a Stedra boltban és a CBA-ban gyűjtött
adományokat tartalmazta, – 80 fő részesült. Köszönjük a boltoknak, hogy helyet adtak, és minden adakozónak, aki a gyűjtődobozokba bármit is beletett. A szállításról itt is az önkormányzat gondoskodott. Ez a Szociális Bizottság és a Kismarosi Karitász közös akciója volt. Köszönet Végvári Györgyinek a szervezésért.

7. A Kismarosi Karitász szervezésében frissen sütött mézeskalács került minden karácsonyi csomagba. Köszönjük Hipszki Györei Kata és tanítványai közreműködését.

8. Újdonság volt, hogy egy gödi pékség, – amelyik nem kívánta magát megnevezni – kenyeret, péksüteményt, pogácsát, búrkiflit osztott szét 60 fő számára. Ráadásul helybe hozták, pontosan időre. Nagyon örültünk Horváth Sándorné – Irénke és Vályi-Nagy Péterné – Tünde segítségének.

9. December 24-én főként az egyedülállók számára 70 adag halászlét juttatott el a Patak vendéglő. A halászlé az önkormányzat ajándéka volt, a vendéglő jutányos árat számolt fel. Köszönjük!

10. A Szent László Cserkészcsapat is állított össze cipősdobozokat, valamint magán
kezdeményezésre játékokat és ruhaneműt gyűjtöttek egy budapesti, elesett gyerekeket nevelő óvodának, ugyanilyen módon pedig többen sütöttek süteményt is rászoruló embereknek. Külön köszönet Lovász György és Konecsni Miklós közreműködéséért, akik nélkül nehezebben boldogult volna a társaság. Nagy segítség volt Horváth Irénke és férje,  akik eljuttatták azoknak a csomagot, akik nem tudtak érte eljönni, vagy autó híján nem
tudták hazavinni az adományt. A legtöbben hálásan köszönik az ajándékot, több telefont és üzenetet is kaptunk ebben a témában. Ezúton tolmácsolom mindenkinek, akinek köze volt
az ügyhöz. Egy jómódban élő településnek így kell működnie.

Minden kedves jótékonykodónak boldog új esztendőt, legfőképpen pedig jó egészséget kívánok a Szociális Bizottság és a Kismarosi Karitász nevében:

Burik Vilmosné
a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke