Kismarosi Kaland Tábor – a tudnivalók

0
1215

Kedves Szülők!
Boros Balázs, becenevemen Mókus vagyok, élménypedagógus, szabadidős tréner. 14 éve foglalkozom gyerekekkel és felnőttekkel. Dolgoztam gyerekpszichiátriai kórházban kamasz- és családterápiás trénerként, osztálykirándulásokat vezetek, beteg gyerekek táboroztatásával már 10 évet töltöttem. Alacsony- és magas-kötélpályás programtartó és oktató vagyok. 2017-ben nemzetközi szabványú Vadon elsősegély tanfolyamot végeztem a Kétté Alapítvány szervezésében.
A nyári tábor során fő célom a gyerekeket kimozdítani a komfort zónájukból, arra bátorítani őket, hogy kipróbálják magukat új helyzetekben. A foglalkozásokat követő feldolgozások során visszajelzést és megerősítést kapnak tőlem és egymástól, ezáltal fejlődik az önbizalmuk, önismeretük. Árnyalva a „mire is vagyok képes valójában?” képet lehetőségük lesz a tanultakat átültetni a mindennapi életbe, iskolai helyzetekbe. Nem titkolom, ez a tábor, – habár tele lesznek egyéni élményekkel, kihívásokkal, – mégis inkább a csoportban való együttműködésről fog szólni.
A hétköznapok során ritkán töltik a gyerekek a mindennapjainkat egyedül. Újra és újra döntéseket kell hozniuk, alkalmazkodniuk kell másokhoz, csoportokban kell együttműködniük, el kell fogadni másokat és eltérő véleményeket, de tudniuk kell a saját véleményükért is kiállni, azt megosztani másokkal. Úgy gondolom, a turnusban szerzett tapasztalatok, élmények segítséget fognak nyújtani a gyerekeknek, az élet útjain való könnyebb navigáláshoz.

Üdvözlettel: Boros Balázs (Mókus) a Kismarosi Kaland Tábor vezetője

Programtervezet:

07.27. Hétfő
Bemutatkozás, a tábor programjának bemutatása.
Névtanuló és ismerkedést elősegítő játékok, jégtörők.
Szabályok, keretek átbeszélése/megalkotása, csoportszerződés kötés, elvárások.

07.28. Kedd
Ismerkedést elősegítő játékok, alacsony együttműködést igénylő játékok.
Páros gyakorlatok.

07.29. Szerda
Kis- és nagycsoportos gyakorlatok.

07.30. Csütörtök
Bizalom gyakorlatok.
Alacsony-kötélpályás gyakorlatok.
Magas-kötélpályás gyakorlatok.

07.31. Péntek
Záró gyakorlatok.
Lezárás.

A programban előfordulhatnak változások, a csoport és a tagok dinamikájától függően.

A tábor helye a kismarosi parókia. Hétfőn fél 9-re gyülekezünk a művelődési háznál, ekkor kell kiállítani az egészségügyi papírokat és befizetni a maradék részvételi díjat. A többi napokon elég 9-re jönniük a parókiára, innen  fél 4 kor indulunk le a művelődési házba, ahol az ügyelet van. Az ügyeletet kérők minden esetben a művelődési házban vannak felügyelet alatt, reggel is! Egyedül haza csak a szülői írásos engedélyével mehetnek!

Kérjük a kedves Szülőket, hogy segítsenek bennünket abban, hogy a tábor házirendjére hívják fel a gyerekek figyelmét! A kulturált viselkedés most kiemelten fontos tényező.

Szükséges felszerelések:

– zárt, kényelmes cipő
– kényelmes ruha, ami nem gond, ha koszos lesz
– sapka vagy kalap
– naptej, szúnyog és kullancsriasztó

– kulacs
– esőkabát
-kis hátizsák

Mindenkinek kellemes táborozást, izgalmas kalandokat kívánnak a szervezők!

Ebéd a Patak vendéglőben :

Hétfő: Paradicsomos, bazsalikomos spagetti, szörp

Kedd: Krumplifőzelék, pörkölt, szörp

Szerda: Brassói aprópecsenye, szörp

Csütörtök: Borsóleves, bukta

Péntek: Rántott hús, krumpli, szörp