Kismarosi nyári gyermektáborok – frissítve

0
1403
fotó: Kismarosi Kikiáltó

A Művelődési Ház 2021-es táborismertetője

Természetjáró tábor: 06.21-25.

A hét során megismerkedünk a térségben található történelmi, irodalmi, építészeti, képzőművészeti emlékekkel. A csoport tagjai előzetesen feladatokat kapnak, mely során feldolgozzák az egész heti programot. Az aktuális helyszíneken mindenki a saját témakörében megtartja a kiselőadását, mint idegenvezető.

Balett tábor:06.28-07.02                         MEGTELT!

A tábor célja a gyermekek mozgáskultúrájának fejlesztése, megismerkedés a balett alapjaival. A hét során a mindennapi balett órák által betekinthetünk a tánc világába, mindennapi rutinjába. Zenére való mozgás és kis koreográfiák betanítása. A táncórákon kívül filmvetítés, és kézműves foglalkozás alkalmával is a balett világában maradhatunk.

Természetvédő tábor:06.28-07.02.

A hét során bepillantást nyerünk a körülöttünk nyüzsgő élővilágba, káprázatos természeti értékekbe. A gyerekek aktív résztvevők lesznek, nem csupán hallgatóság. Mindent kipróbálunk, megfogdosunk, összefüggéseket keresünk. Lesz madárgyűrűzés, megnézünk szabad szemmel nem is látható állatokat, agancsokat simogatunk, nyom-olvasunk, lepkéket fogunk, és még a messzi trópusok színes állatvilágába is bekukucskálunk kicsit.

Ügyes kezek tábor:06.28-07.02.

A tábor keretein belül megtanulunk gomblyukat és gombot varrni, valamint a varrógép alapvető használatát. Varrunk táskát, szatyrot, tolltartót, hajgumit, hajpántot, és a tavalyi táborhoz hasonlóan egy ruhadarabot, melyet egy divatbemutató keretein belül megmutatunk.

Kézműves tábor:07.05-09.

A táborban megismerkedünk különböző anyagokkal és technikákkal, agyagozni, szőni, fonni, festeni, nemezelni fogunk, dekupázs technikával díszítünk, csuhéból figurákat készítünk. Kisebb sétákon magunk fogunk gyűjtögetni a természetben található anyagokból, és az újra-hasznosításhoz is adunk ötleteket.

Bábos tábor: 07.26-30.

A tábor célja, hogy közelebb hozza a gyermekeket a bábszínház világához, beavassa őket a báb-színjátszás rejtelmeibe, játékos módon sajátíthassák el, miként valósul meg egy bábszínházi előadás. Az előadáshoz szükséges bábokat, díszleteket, kellékeket a résztvevők készítik el. A táborban ügyességi és műveltségi vetélkedőt is tervezünk, és a csapatjátékokon keresztül észrevétlenül sajátítják el mindazt, ami az együttműködéshez szükséges. A táborban résztvevő gyermekek az általuk készített bábokat magukkal vihetik.

Bogarászó tábor ovisoknak:07.26-30.

A tábort kifejezetten az óvodás korú gyerekek igényeire szabjuk, délelőttönként a környékünkön tett séták során ismerkedünk a természettel, tücsköt – bogarat megvizsgálunk, patakozunk, beszélgetünk a látottakról. Ebéd után mesehallgatás (meseterapeuta közreműködésével) majd uzsonnáig játék és kézműves foglalkozások (festés, rajzolás, agyagozás) lesznek.

Kerámia tábor:08.02-06.

A kerámia táborban kisebb használati- és dísztárgyakat készítünk agyagból: például bögrét, tálkát, medálokat. Az agyaggal való alkotómunka kreativitást, türelmet és fantáziát igényel, fejleszti a kézügyességet. Lazításként minden nap sétálunk kicsit a környéken.

A művelődési ház szervezésében induló táborok 2021