Köszönet a pedagógusoknak!

0
1224

Az idén – a járványügyi előírásokhoz igazodva – nem a megszokott módon ünnepeltek Kismaros pedagógusai. Június 10-én pénteken az óvoda dolgozóit köszöntötte Neubauer Rudolf polgármester, majd 15-én az iskola munkatársainak éves munkáját méltatta pedagógusnap alkalmából.

Ritzl Erika, a Kis Morgó Óvoda vezetője

„Köszönöm, hogy a legnagyobb fegyelemmel és figyelemmel segítettétek a karanténidőszakban az intézményre bízott gyermekek gondozását, ellátását. Magatokra, a családjaitokra, az egész falura tudtatok így vigyázni, amiért nagyon hálás vagyok” – fogalmazott az országos veszélyhelyzetre vonatkozóan a polgármester, miután Ritzl Erika intézményvezetőtől átvette a szót, majd hozzátette, „jelenleg a kismarosi fenntartású intézmények közül az óvoda az egyetlen, amely hivatalosan is működik.”

Neubauer Rudolf polgármester

Neubauer Rudolf elismerését fejezte ki a megújult óvodaudvar és csoportszoba kapcsán, majd reményét fejezte ki, hogy a követező pedagógusnapot már az iskolával közösen, a művelődési házban ünnepelhetik. Itt megragadta az alkalmat és bemutatta a kulturális intézmény új vezetőjét, Nagy Andreát, illetve megköszönte Bognár Noémi eddigi tevékenységét, aki ezután kimondottan a rendezvényszervezésre és a kulturális feladatokra koncentrálhat.

Az átfestett csoportszoba

„Az ovink a kismarosi kultúra bástyája, alapja, hiszen innen indulunk el, az óvoda alapoz meg mindent, ezért nagyon-nagyon figyelünk és vigyázunk rá. A hátralévő fejlesztésekhez előre szeretném megköszönni a sok-sok pluszmunkát. (Erika folyamatosan hajt engem, egy nap nyugtom nincs, amiért nagyon hálás vagyok neki!) Isten éltessen mindannyiótokat, Isten éltessen Benneteket!” – zárta szavait Kismaros polgármestere.

Virág és bor – jelképes elismerés az óvoda dolgozóinak

A hétvégét követően az iskola egyik tanterme adott helyet a nevelési értekezletet megelőző rövid megemlékezésnek.

A polgármester köszönti az iskola munkatársait

„Néhány napja a születésnapján hangzott el a keresztlányomnak szánt kérdés: szerinted mi a boldogság? Ő a lényegét tekintve a következő választ fogalmazta meg: hogy elégedettek vagyunk mindennel, nincs bennünk hiányérzet. Most itt vagyunk egy iskolában, ahol együtt lehetek a tanári karral, és ahol mindegyikőjüknek az a hivatása, hogy a gyerekekben egyfajta elégedetlenséget hozzon létre; hogy ne legyen elégedett annyival, amennyije van, hanem igénye legyen mind többet és többet szerezni. Van ebben egyfajta kettősség” – osztotta meg a táblán olvasható ballagási idézettel kapcsolatos gondolatatit Neubauer Rudolf.

Petőfi Sándortól idéztek a ballagó nyolcadikosok

Hozzátette: „Persze ezernyi rejtélye létezik a pedagógus hivatásnak, az általam említett annak csak egy kis szelete, amely a tábla felirata kapcsán eszembe jutott, hiszen rengeteg olyan küzdelemben kell nap mint nap részt venni, amit az „egyszerű halandó” talán át sem érezhet. Talán a szülők is csak részben képesek érzékelni azt a sok nehézséget, ami egy tanár élete során adódik. Ezekért szeretnék ma is, és még sokszor a jövőben köszönetet mondani a diákjaink, a szülők és az egész falu nevében! A jövő nemzedéke kerül ki e falak közül, amiért nagyon hálás vagyok. Hálás vagyok minden percért, minden jó szóért és minden gondolatért, amit a gyerekek tanítására, nevelésére, építésére szánnak. Isten éltesse Önöket!”

Kismaros polgármestere mindkét helyszínen a hölgyek felé egy-egy szál virággal, a férfi kollégák irányában pedig egy-egy üveg borral fejezte ki jelképesen is köszönetét az egész éves munkáért.