Közterület elnevezési javaslat

0
853

Tisztelt Kismarosiak!

A Kismarosi Német Nemzetiségi Önkormányzat javaslatot tett a 1718/2 helyrajzi számú közterület (a Templom és a Kossuth L. utca közötti lépcső) Riener Rezső volt kismarosi kántortanítóról Riener-lépcsőre történő elnevezésére.

Riener Rezső (1907-1981) 110 éve született, évtizedeken keresztül kántortanítóként szolgált Kismaroson. Aktívan részt vett a település kulturális életében, zenét, színjátszást is tanított. Egyházi kórust hozott létre, egyházzenei szerzeményeit egyházi eseményeken, rendezvényeken ma is játsszák, éneklik.

Kismaros Község Önkormányzatának a közterületek elnevezésével, megjelölésével, az utcanév- és emléktáblákkal, valamint a házszámozással kapcsolatos szabályokról szóló 14/2014 ( X. 18.) rendelete 7. § (3) bekezdése szerint a közterület elnevezési ügyek előkészítése során biztosítani kell, hogy az érintett lakosság a javaslatot megismerhesse és véleményét kifejthesse. E rendelkezés értelmében a javaslatot a település honlapján ismertetjük, véleményüket, észrevételeiket 2017. szeptember 26-án 16 óráig a polgármester@kismaros.hu címre várom.

 

Kismaros, 2017-09-20

Neubauer Rudolf

polgármester

rl2