Idén október negyedikén tartotta meg az idősek napját Kismaros a Művelődési Ház nagytermében. Az eredetileg szabad térre tervezett esemény az időjárás miatt került házon belülre, de a szervezők, az Önkormányzat, a Nyugdíjas Klub és a Ház dolgozói mindent megtettek, hogy az időseink biztonságos környezetben találkozhassanak egymással. 

Különösen fontos volt idén ez a nap, hiszen a járványhelyzet miatt az idősek az év egy részében elszeparáltan éltek. A közösség megtartó ereje azonban a személyes találozásban teljesedik ki igazán. 

A polgármesteri köszöntő után külön ajándékot kapott a településünkön élő legidősebb asszony és férfi. Ajándékaikat a családjuk tagjai vették át és tolmácsolták a résztvevőknek küldött jókívánságaikat. Ezután a helyi és a szomszédos településről ideérkező művészeti csoportok tették színessé a rendezvényt.

Kezdésként Körömi Ferenc, Kismaros közéletileg legaktívabb költője két versével is szórakoztatta nyugdíjas társait. A feleségéhez írt szerelmes költemény és a saját 70. születésnapjára írt verse szellemesen érzékeltette az időskori hanyatlás nehézségeit és annak humoros megélését. 

A szintén idősekből álló Marus tánccsoport fellépése előtt a csoport vezetője is köszöntötte az egybegyűlteket és néhány versrészlettel is kedveskedett. A táncosok a népviseletet Marus feliratú maszkkal egészítették ki. Őket a Szokolyai dalárda követte, akik régi katonadalokat és sváb népdalokat énekeltek. 

A műsor után minden résztvevőt sütizésre és kötetlen beszélgetésre hívtak. A Szokolyai dalárda harmonikásai az este hátralévő részében is maradtak és játszottak – a résztvevők pedig énekeltek.