Kútavatás és sörfesztivál Wallhausennel karöltve

0
1030

Nagy napra ébredt Kismaros június 19-én, hiszen átadásra került az ulmi skatulyával békésen játszadozó kislány szobrával díszített ivókút a Művelődési Ház előtt, majd megvalósult az I. Kismarosi Sváb Nemzetiségi és Kézműves Sörfesztivál a focipályán, valamint a sportcsarnokban. Az eseményeken természetesen kedves wallhauseni vendégeink is részt vettek, így Rita Behr polgármester asszony is.

A program délelőtti részében a Német Nemzetiségi Önkormányzat által meghívott wallhauseni és magyarországi vendégek valamint egyéb csoportok és egyéni látogatók megtekintették a Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjteménynek az elmúlt 150 év kismarosi sváb hagyományait bemutató hangulatos kiállítását.

A Kismarost megalapító sváb őseink tiszteletére felállíttatott ivókút ünnepélyes átadása, majd egy kis sétát követően a focipályán álló színpadon, illetve a füvön egymást követték a fellépők: a Dunakanyar Fúvósegyüttes, az ovisok, az iskola diákjai, a Zsudri Néptánccsoport Zebegényből, a Nachtigall Kórus, az Abajdóc Néptánccsoport, a Soroksári Férfikórus, a Marus Néptánccsoport, végezetül pedig a Favágók – Soroksári Táncegyüttes. A napot táncházzal zárta Király Miki és zenekara. A rendezvényen sváb ételkóstoló, büfé, valamint többféle is sör várta a vendégsereget.

Jól mulattunk, köszönjük a szervezést a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak!

A nap képeken: