Lemondott a képviselői mandátumáról Kondorosi Gergő – közölte a polgármester a Kikiáltóval. Neubauer Rudolf azt írta, hogy

„a lemondásról a polgármester értesítette a Helyi Választási Bizottság elnökét és a Helyi Választási Iroda vezetőjét. Ezt követően a HVB elnöke összehívja a Helyi Választási Bizottságot és a választási eredmények alapján döntést hoznak, hogy ki a következő legtöbb szavazatot kapott jelölt, aki a megüresedett képviselői tisztséget betöltheti.

A HVB elnöke a bizottság döntéséről a soron következő februári képviselő-testületi ülésen tájékoztatja a képviselőket.”

Frissítve:

A képviselő levélben írta le az okokat, amelyek a lemondáshoz vezettek. Kondorosi Gergő levelét változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Kismarosiak,

köszönöm az eddigi támogatást, visszajelzéseket.
Mielőtt mindenféle összeesküvés elméletek gyártódnának a lemondásom okáról, megpróbálom megfogalmazni mi járult ehhez hozzá…

Sok minden összejött most nekem és úgy éreztem nem tudok ezekkel megbirkózni. Hatalmas nyomás nehezedik rám a megnövekedett munkahelyi munkák miatt. Túl sok dologgal kell egyszerre foglalkoznom. Ez szorongást váltott ki belőlem, ami depresszióssá tett. Megutáltam a saját életem, saját magam. Alvási nehézségeim lettek. Itt ez a nyomasztó közérzet pluszban a járvány miatt is. Belerokkantam, nem bírtam.

Lemondásom után nem sokkal Polgármester Úr felhívott. Hosszan beszélgettünk. Úgy éreztem hogy Ő is őszintén sajnálta hogy lemondtam.

A polgármester úrral őszinte és jó volt a viszonyom tehát semmi köze a lemondásomhoz.

Nincs vállalkozásom, se részesedèsem semmilyen vállalatban.
A képviselői tiszteletdíjamat igyekeztem mindig a falu javára, szociális jótékonysági célokra használni.

Mindenkinek a testületben jó egészséget és eredményes munkát kívánok Kismaros érdekében!

A Kondorosi Gergő (a testület ülésén készült borítóképen jobbról a második) távozásával megüresedett helyre első körben a 2019-es választáson hatodik legtöbb szavazatot gyűjtő jelöltet, Parragh Gábort kérik fel az eljárásrend alapján. Kondorosi Gergő most először került be a képviselő-testületbe, de 2010-ben is indult már a választásokon a mandátumért. A 2019-es önkormányzati választásokon a második legtöbb szavazatot szerezte meg a képviselők közül.

A valasztas.hu-n látható lezárt állás a 2019-es önkormányzati képviselő-választásról

Lakatos Péter