Kedves Erika néni, Marika néni, Hajni néni és a többiek!

Sírtunk és nevettünk, amikor az iskolába induló gyerekeink, unokáink elbúcsúztak szeretett ovijuktól. Jót nevettünk a fiú-lány csúfolón, és örömmel néztük, hogyan táncolnak az apróságok szüleikkel. Meghatódtunk attól, hogy hiába – az idő folyton folyvást halad, – a kisgyerekekből iskolás lesz ősszel, az pedig megint más korszak lesz az életükben.
Az elmúlt néhány év is – bármilyen furcsa – a tanulásról szólt. A játékok, a séták, a kirándulások, a foglalkozások, az ünnepek alkalmával ugyanis nagyon fontos dolgokat sajátítottak el a kislányok és kisfiúk. Megtanultak figyelni és igazodni a rendhez, önállóságot, együttműködést, tisztelni a másikat, elsajátították a kulturált viselkedés alapjait.

Az irányt megkapták már, mégpedig szívet melengető légkörben, minden igényt kielégítő környezetben, hiteles és rendkívüli pedagógusokkal körülvéve, – csupán követni kell! Anyák, apák, nagymamák, nagypapák, nagynénik és nagybácsik néztek csak egymásra, néhányuknak még az is eszébe juthatott, hogy: bárcsak visszamehetnénk egy csipetnyit az időben …

Köszönjük mindenkinek, aki kicsit is hozzátett ezekhez az évekhez!
Legyen áldás további munkájukon!

vgy

(A kiemelt képen a Kis Morgó Óvoda 2022-ben távozó ovisai láthatóak. Néder László fotója)