Madárles az óvodában

0
867

Óvodánkban fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek környezettudatos nevelésben, oktatásban részesüljenek. A mindennapi élet szokásai – amelyekbe beépül a környezet szeretete, védelme – a gyerekek személyiségét is gazdagítják.

Számos programmal színesítjük az óvodai mindennapokat (madarászovi program, Duna-parti séták, megfigyelések, zöld jeles napok megtartása). A gyerekek révén igyekszünk a szülők szemléletét is formálni, alakítani. Hisszük és valljuk, hogy a környezet és a természet szeretetét, védelmét, már az óvodáskorban el kell kezdeni, hogy a felnövekvő nemzedék ezt a szemléletet vigye tovább.

Ennek módját szerettük volna kiszélesíteni azzal a lehetőséggel, hogy az óvodások mindennapjaikban folyamatosan figyelemmel tudják kísérni közvetlen és tágabb környezetük élővilágát. Ennek érdekében kértünk támogatást a Kismarosért Közalapítványtól, hogy az óvoda előterébe egy erre alkalmas televíziót tudjunk elhelyezni. Az interneten keresztül gólyafészek, fecskefészek megfigyelésére nyílik lehetőség, illetve, egyéb természettel kapcsolatos tematikus foglalkozások megtartására is alkalom adódik.

A gyermekeknek örömteli élményt nyújt, hogy mi történik a gemenci gólyafészekben. Talán egyszer a kismarosi gólyákat is megfigyelhetjük közelebbről.

Köszönjük szépen az alapítvány támogatását!

Ritzl Erika

A mi gólyánk

Fotó: Kühn Péter