Majális az Egészségparkban

0
1404

Az időnként a felhők mögé rejtőző napocska kissé megviccelte az alulöltözött majálisozókat, akárcsak a túlruházottakat, amikor előbukkant. Ennek ellenére az időjárásra nem lehet panaszunk és talán senki nem bánta meg, hogy május 1-jén elsétált a Patak vendéglő mögötti Egészségparkba.

(A helyszínre tartva sikerült lencsevégre kapnunk a Dunakanyar Fúvósegyüttest, akik egy teherautó platóján fújták a muzsikát a Kossuth Lajos utcában! Az első két fotón ők láthatók!)

A majális első mozzanataként a nyilvánosság előtt is bemutatkozott a Kismarosi Művelődési Ház új vezetője, Bognár Noémi.

A program – Bagyinszki Anikó vezetésével – bemelegítéssel, majd jótékonysági futással indult, amely egy kilenc hónapos súlyos beteg gyermek, Ábris megsegítését célozta meg. Az akció nagy sikerrel zárult: összesen 320 ezer forint folyt be az adományokból. Gratulálunk a szervezőknek és mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult Ábris megsegítéséhez!

A Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával újabb, Kismaros arculatát tekintve meghatározó alkotás került átadásra az Egészségpark bejáratánál: a frissen felavatott maybaum ágai a falu főbb szimbólumait tartják, csúcsán pedig iránytű mutat a négy égtáj felé. A ceremóniát természetesen a Marus tánccsoport előadása követte.

Ezt követően már a gyermekeké volt a főszerep. A Tálentumos diákok és a Fényecske néptánccsoport kiváló előadása után Dudó bohóc állt a legkisebbek elé lufihajtogatós produkciójával, majd déltől a Katáng zenekar, illetve a Nagymarosi Ütősök adtak mindenki számára szórakoztató koncertet.

A kora délutánig tartó majálison kézműves vásár és arcfestés, a Sasfészek Sörkert jóvoltából pedig üdítő, sör és virsli várta a résztvevőket. A hangosításról Szabó Balage, a szervezésről és lebonyolításról a művelődési ház csapata gondoskodott.

Ungi Dani videója a mókáról:

Az esemény képekben: